Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyi idejük van vissza az...

Mennyi idejük van vissza az IK280-asoknak?

Figyelt kérdés
Helyköziben még rengeteget látni, utaztam valamelyik nap 1983-as, 1985-ös IK280-assal is, az idő sokak szerint eljárt felettük, de valahogy nem azt vettem észre, mint amik szét akarnának esni, van élet bennük mondhatni. De reálisan mennyi idejük van ezeknek a buszoknak? Tény, a legfiatalabbak még 20 évesek, azoknak még biztosan van néhány évük.
2021. febr. 2. 00:07
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
69%

'80-as évekbeli gyártással kb. csak nagy szerencsével futhattál össze valami pótlóbuszként, amik még vannak azok szinte már mind a '90-es években gyártottak, de zömében amik futnak azok már inkább Classicok.

Az alkatrész utánpótlás egyébként megvan az üzemeltetésükhöz, de szerencsére azért már több Credo van az állományban, mint Ikarus, szerintem 3-4 éven belül kikopnak a 200-asok és maximum Classicok, 400-asok vagy EAG-ok maradnak (bár az EAG-ok lehet hamarabb eltűnnek).

2021. febr. 2. 00:32
 2/35 anonim ***** válasza:
Menetrend szerint nem túl sok, a BKV-hoz hasonlóan a Volánbusz is járműbeszerzéseket folytat, amivel részben az Ikarus 280-asokat fogják kiváltani. Elég csak arra gondolni, hogy néhány évvel ezelőtt Pest megye még hemzsegett az Ikarus 280-asoktól (nem arra kell gondolni, hogy csak azok voltak, de akadtak bőven), mára viszont már nincsenek.
2021. febr. 2. 00:34
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Most még akadnak bőven, de a Volánbusz komoly tempóban szerez be új buszokat, néhány éven belül vége a dalnak. A BKV nem ilyen vehemens, az e célra nyitandó hitelkeret körül sok még a kérdőjel, a trolikat illetően a kormány is csuklóztatja a fővárost. Szóval Budapesten még vagy a buszok, vagy a trolik még évekig velünk lesznek.
2021. febr. 2. 06:29
 4/35 anonim ***** válasza:
Budapesten metrópótlás végéig, tehát 2022. (várhatóan)
2021. febr. 2. 09:42
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

"de valahogy nem azt vettem észre, mint amik szét akarnának esni, van élet bennük mondhatni."

Persze, mivel a nagyobb részük vázcserén esett át.. Ha ez nem lett volna akkor a nagyobb részük már porrá rohadt volna xD

[link]

2021. febr. 2. 17:32
 6/35 A kérdező kommentje:
A mai Volvók, Mercedesek még egy vázcserét se érnének meg. XD
2021. febr. 2. 19:08
 7/35 A kérdező kommentje:
Előbb kimurdálna a motoruk. XD
2021. febr. 2. 19:09
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a Rába motorok és a váltók nem döglöttek sorban az Ikarusokban? :)

Egy-két éve valamelyik kérdés miatt leszedtem a BKVtól az éves anyagkimutatást, csak nyúlt a szemem mennyi motort és váltót újítottak fel :D

2021. febr. 2. 19:15
 9/35 A kérdező kommentje:
S egy Volvot, Merci motor ugyanúgy felújítható, mint az említett Rába? A kigyulladást már nem is említem. Hány évesek voltak azok az Ikarusok? Nem mindegy, hogy 15 évesen, vagy már 5 évesen is beteges egy busz, az anyaghasználatot még akkor nem is említettem.
2021. febr. 2. 19:28
 10/35 anonim ***** válasza:

"S egy Volvot, Merci motor ugyanúgy felújítható, mint az említett Rába?"

Persze.

"Nem mindegy, hogy 15 évesen, vagy már 5 évesen is beteges egy busz"

Mert szerinted a Rába motorok elmennek 15 évet megbontás nélkül, a többi nagy gyártó motorjai meg nem? Akkor nem minden haszonjárműben csúcstechnikájú Rába motornak kellene futnia? :D

Szerinted a világon mindenhol szopnak a beteges új járművekkel ahol nincs Ikarus?

" A kigyulladást már nem is említem."

Jobb is, a 400-asokba elég sok külsőégésű motor került :D

"az anyaghasználatot még akkor nem is említettem."

Mert az olyan jó volt az Ikarusnál? Olyan az anyag benne amilyennel rendeled..

Te amúgy hány éves vagy? :D

2021. febr. 2. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!