Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért tekintenek ettől az...

Miért tekintenek ettől az ötlettől úgy rám, mint egy ufóra?

Figyelt kérdés

Szerintem a BKK-nak hajójáratot kéne közlekedtetnie Újpest és Rómaifürdő, illetve Csepel és Albertfalva között.

Egyesek elolvassák az ötletet és röhögnek rajta, mintha repülővel akarnám megoldani Pipiripócsfalva közlekedését.

Mások nem röhögnek rajta, csak megpróbálják elmagyarázni, hogy nehéz kivitelezni.

Miért lenne nehéz kivitelezni? A hajóállomásra vezető út lényegében megvan. Odavezető buszjárat tulajdonképpen bármikor indítható. Hajók megvannak. Szóval valóban kéne kisebb fejlesztés, de szerintem politikai akarattal már most tavasszal közlekedhetnének a hajók.

2021. jan. 22. 15:46
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Az nem válasz, hogy a BKK-ban sokkal hozzáértőbb emberek ülnek és sokkal jobban tudják.
2021. jan. 22. 15:48
 2/29 anonim ***** válasza:
91%
Mert a BKK-nak eltökélt célja, hogy a hajóik a belvárosban cikázzanak bármiféle haszon nélkül.
2021. jan. 22. 15:52
 3/29 anonim ***** válasza:
23%
A hajó iszonyat lassú, más tömegközlekedési eszközzel hamarabb átjut az ember. A "hajókirándulás-feeling" lehetővé tétele meg nem a BKK dolga.
2021. jan. 22. 15:54
 4/29 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted hamarabb eljutni Újpestről Rómaifürdőbe az Árpád híd felé való kerüléssel, mint az iszonyat lassú hajóval átmenni a Dunán?
2021. jan. 22. 16:10
 5/29 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ezek a járatok léteznek, persze nem tudom hogy most a járványhelyzetben közlekednek-e.
2021. jan. 22. 16:17
 6/29 A kérdező kommentje:
Nem léteznek, délen csak a Kopaszi gátig mentek a hajók, északon pedig a teljes Népsziget megkerülésével és az Óbudai sziget érintésével közlekedtek a hajók. Vagyis el lehetett menni Újpestről Rómaifürdőbe hajóval, de csak 5 kilométeres úton.
2021. jan. 22. 16:25
 7/29 Beviz Elek ***** válasza:
68%

Azért mert ez egy nagyon rossz ötlet. Azoknak érné meg, akik csak a két adott hely között közlekednének, mindenki másnak útba esik valamelyik híd és mivel arra gyorsabb, ezért azt választanák. Nagyon kevés ember menne közvetlenül csak a Duna túloldára, nem lenne akkora forgalom hogy megérje üzemeltetni. Mindemellett folyamatosan azt is lehetne figyelni hogy mikor jár és mikor nem (vízállás, szél, stb), nekem utasként nem fér bele hogy reggel elmenjek a megallóba aztán vagy időben bejutok a munkába vagy a kerülőút miatt megint kések.

Szóval, felesleges.

2021. jan. 22. 16:35
 8/29 A kérdező kommentje:

Erről beszélek. Álproblémákat találtok ki, csak azért hogy ellenkezhessetek velem.

Egyik válaszoló kitalálja, hogy lassú.

Másik válaszoló kitalálja, hogy nem is lassú, és már létezik is.

Harmadik válaszoló kitalálja, hogy nem is létezik és felesleges léteznie, mert a hajóállomáson tudná meg az ember, hogy vissza kell fordulnia.

2021. jan. 22. 16:41
 9/29 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, sok szeretettel ajánlom neked a BME közlekedésmérnök képzését. Ott választ kapnál ezekre a kérdésekre.
2021. jan. 22. 16:43
 10/29 A kérdező kommentje:
És ha nincs rá válasz? Ha valóban csak az illetékesek leszaromsága van a dolog mögött?
2021. jan. 22. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!