Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Meddig lesznek szerintetek a...

Meddig lesznek szerintetek a régi 200-as Ikarusok forgalomban?

Figyelt kérdés
Meddig lehet még velük, rendesen utazni, tehát nem csak nosztalgiajáratban, hanem normál, hétköznapi járatban? Imádom őket, de fogyatkoznak rendesen, érthető, eljárt felettük az idő, az tény. Mennyi lehet még forgalomban az országban?
2021. jan. 6. 01:56
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Bár idős emberből több van, akiknek ugyanúgy fel kell mászniuk az ülésekhez.
2021. jan. 8. 13:56
 22/28 anonim ***** válasza:

"Létezik olyan szó, hogy empátia. Hát tessék azt a mozgássérültet felsegíteni. De ezt írtam is."

érdekes felfogás. megnézném, ahogy a sofőr feláll és egyenként felsegíti/lesegíti az erzsói sztk-ba tartó öreglányokat a 119-esen (mert más ember elég szórványosan szokta igénybe venni a szóban forgó járatot)

szerintem a mai technológiai szint mellett jóval könnyebb feladat egy buszt alacsonypadlósra tervezni, mint olyan társadalmat teremteni, amelyben minden körülmények közt van a közelben segítőkész ember. természetesen fontos dolog a segítőkészség, de a jóléti társadalmak alapvető törekvése, hogy a bármi okból hátrányban levők minél kevésbé legyenek másokra utalva.

2021. jan. 8. 15:42
 23/28 A kérdező kommentje:
Ebben semmilyen érdekes felfogás nincs, szerintem. S mint írtam, hiába alacsonypadlós, ugyanúgy mászni kell, ha le akarsz ülni, az említett kényelmetlen ülésekről nem is beszélve, garantált hátfájással, hosszútávon. Bár konkrétan a mozgássérültekről volt szó az előbb.
2021. jan. 8. 16:12
 24/28 A kérdező kommentje:
S igen, régen is megoldották valahogy.
2021. jan. 8. 16:14
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

"S igen, régen is megoldották valahogy."

ez a felfogás a fejlődés tökéletes gátja.

2021. jan. 8. 16:25
 26/28 anonim ***** válasza:
57%
Most a lépcsőzésbe nem hal bele senki, egyedül a kerekesszékeseket gátolja. De nem teheti meg egyelőre a város, hogy ennyi miatt kidobja ezeket a buszokat, főleg ha figyelembe vesszük azt is, mennyien imádják az Ikaruszokat. De.hagyjuk is, ez egy olyan tèma, amiben sosem lehet közös nevezőre jutni.
2021. jan. 8. 16:47
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
a retrómániás kisebbség álláspontja soha nem volt szempont a járműpark összetételében.
2021. jan. 8. 16:54
 28/28 anonim ***** válasza:
54%
Pedig ebben az esetben azt hiszem, valamennyit számit ez is. Még a sofőrök is imádják a 200asokat.
2021. jan. 8. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!