Azokhoz szól a kérdésem, akik napi szinten járnak BKV-val és nincs bérletük. Miért blicceltek folyamatosan?
Én is ilyen vagyok és több dolog miatt csinálom:
- Még diákkoromban kaptam egy sárga csekket, miközben volt bérletem, mert néhány napja lejárt a matricám. Ott megfogadtam, hogy ezt háromszor kapják vissza. Aztán a harmadik végén úgy döntöttem továbbra is bérlet nélkül utazok, nem nagy kunszt.
- Hátrányos kerületben élek, ezért úgy gondolom, hogy nekem kevesebbet kell fizetnem a tömegközlekedésért. Újpest is egy külső kerület, mégis kaptak ők metrót. És még így is prioritása van a fővárosnál annak, hogy hosszabbítsák meg Káposztásmegyerig. Ha tehát a főváros tesz magasból egyes kerületekre, én is teszek magasból a bérletvásárlásra.
- És végül a legfontosabb: Attól hogy nem vásárlok bérletet, az adómon keresztül így is egy csomó pénz jut a BKK-nak. Arányosan nagyjából annyival kevesebbet fizetek így a tömegközlekedésért, amennyivel rosszabb szolgáltatát kapok egy újpestinél.
"Meséld el ugyanezt egy németnek,angolnak,franciának....nem fogja érteni,miről beszélsz,hülyének fog nézni mindenki,mert ott alap,hogy ha valamit hasznalok,fizetek érte."
Ott alap az is, hogy takarítják és karbantartják a járműveket, nem engedik ki azokat életveszélyes állapotban a forgalomba, a roncstelepre való buszmatuzsálemeket lecserélik, a jegyárbevételt nem lopják el, stb. Ezért alap, hogy fizetnek érte, akik használják.
#21 hol élsz te? A járműveket mindig takarítják, amíg a garázsban állnak. A nagyobb retkeket csak nagyobb takarításokkor szedik le, de a szemetet, koszos üléseket bizony a sok retkes utas okozza, nem a szolgáltató hibája.
És elhiheted, életveszélyes állapotban egy buszt sem engednének ki forgalomba. Az meg hogy ennyi használt, régi jármű van... hát meg kéne gondolni, hova tesszük 2022-ben azt a bizonyos X-et. A BKV vezetősége nem haverja a kormánynak, tehát nem kapnak elég pénzt egy normális flottafelújításra.
De ha már külföldnél tartunk... ott csak álmodhatnak olyan dolgokról, mint a metrópótlás, vagy ennyire kiterjedt hálózat. Azt hiszed, külföldön is jön a metrópótló, ha valamiért nem jár a metró? Hát nem! Megmondják a lehetséges alternatív utakat, aztán mehetsz amerre látsz. És egy városban sincs ekkora kiterjedésű hálózat, (főleg éjszakai!) hogy a halál f*szán lévő cigánytelepre is visz busz. Ki van nyalva a pesti utasok segge, csak ők ezt nem látják, mert magyar embernek sose jó az, ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!