Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit gondolhattak tegnap az...

Mit gondolhattak tegnap az Ócsa melletti vasúti pályán hagyott vagonban az utasok ?

Figyelt kérdés

A mozdonyvezető továbbment,az utasok meg egy órai várakozás után otthagyták a szerelvényt,és gyalog mentek tovább.

Hogy történhetett ilyen?

#MÁV #és az elhagyott vagon
2020. dec. 1. 21:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
98%

Emberek, tisztázzunk valamit.

Ez egy motorvonat volt, 3 ikermotorkocsi csatolva. Nincs semmilyen mozdony, nincs vagon.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között a hátsó két egység ott maradt a nyílt pályán, személyzet nélkül, de utasokkal. Úgy tűnik, ezt megelőzte egy műszaki okokból történő nyílt vonali megállás, az ebből történő induláskor oldott a csatlás - és ez nem világos, hogy miért történt.

Azonban innentől kezdve a következő állomáson két ponton kellett feltűnnie a problémának.

1. Legkésőbb a vonat menesztésekor feltűnik a motorkocsivezezőnek vagy a vezető jegyvizsgálónak, hogy túl rövid a vonat.

2. Kihaladáskor a forgalmi szolgálattevő nem lát zártárcsát a vonaton. (A zárfény lehet, hogy működött.)

Ha egy ilyen helyzetben előbb az ellenirányú vonatot menesztik el, az vezethet balesethez a veszély késői felismerése miatt, bár itt aránylag sok idő lett volna valahogy kommunikálni a foglalt szakaszra járatott vonat személyzetével.

2020. dec. 1. 22:28
 12/32 A kérdező kommentje:

1.pontban,álljunk már meg egy pillanatra.

A motorkocsivezetőnek induláskor nem tűnt fel,hogy túl rövid a vonat? Ezt az újraindításkor már látni kellett volna,nem? Nincs tükre?

Ha én húzok egy motorcsónakot autóval,és azt elhagyom a pirosnál,akkor ha elindulok azt azért észre szoktam venni,nem? Furcsa.

2020. dec. 1. 22:35
 13/32 anonim ***** válasza:
82%
Kicsit nekem úgy tűnik, mintha direkt nem akarnád érteni azt, amit írunk. Ilyen többször is volt (és lesz is). Vonatszakadás a nagy tömeg és az emberi hibák által bármikor kialakulhat. 1 vágányú pályán, amely térközbiztosító berendezéssel nincs ellátva, állomás távolságra indulnak a vonatok. A szakadás helyszíne utáni első állomás vagy megállóhely, amelyen a vonat áthalad (és személyzet is van) a vonatfogadó vasúti dolgozó a zár jelző tárcsa meglétéről, vagy annak hiányáról köteles meggyőződni. Ha zár jelző tárcsa nincs a vonat végén, a vonatot minden körülmények között megkell állítani, "a vonat szétszakadt" karjelzéssel. Ami a motorcsónakos példát illeti, egészen nem mindegy, hogy egy pár méteres motorcsónak vagy egy egész kb. 70-80 méteres vonatrész.
2020. dec. 2. 00:47
 14/32 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, nyilván pont azt kell tisztáznia a vizsgálatnak, hogy amikor a nyílt pályán megállás után újra elindult az első motorkocsi, nem volt-e olyan jel, amiből a vonatszakadás felismerhető lett volna. Úgy tűnik, hogy ha tudatosan hagyták ott a kocsikat, az utasok felè båsztak kommunikálni, ha meg véletlenül maradtak ott, akkor ott a kérdés , amit írtam az előző mondatban.
2020. dec. 2. 06:48
 15/32 anonim ***** válasza:
58%
Ezért kell mindig az első kocsiban utazni, azt nem lehet ott felejteni 🤣 Kamionszimulátorban jártam úgy, hogy 500 kilométer után vettem észre hogy elhagytam a rakományt 🤣 Gyanús volt, hogy tudok rakománnyal 120 feletti tempóval menni. A Microsoft Train Szimulátorban a Keszthely Székesfehérvár személyvonatot meg Siófokon felejtettem, mert az állomáson véletlenül leakasztottam a kocsikat, Balatonaligáról fordultam vissza gépmenetben 😊 Itt már az első kocsiban utazás sem segítene 😊
2020. dec. 2. 08:47
 16/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem, nem akarom érteni,hanem ...nem értem.Nagy különbség!

Továbbra sem tiszta,miért nem vette észre a vezető,hogy elhagyta a kocsik egy részét,mert 80 m-t azért át lehet látni./13-as írta./

Én gyerekként számoltam meg 117 db-ból álló tartálykocsisort,ami valóban nem lehet már átlátni,ha ott elhagy valaki 1-2 kocsit a végéről,ezt aláírom,de ahol van összesen 3-4 kocsi,azt továbbra sem értem,de köszönöm a válaszokat.

15/ Külön igazad van abban,hogy az első kocsiban kell utazni,abból nem lehet baj.

2020. dec. 2. 15:45
 17/32 anonim ***** válasza:
Már nincs vonat szetszakad jelzés benne az aktuális f1ben. (jegyvizsgálo vagyok, voltam csak ott hagytam a mavot)
2020. dec. 2. 21:46
 18/32 anonim ***** válasza:
#17 Tényleg nincs már a vonat szétszakadt jelzés? 15 éve otthagytam a Mávot én is, ezért nem tudtam, de köszi a helyesbítést
2020. dec. 3. 15:34
 19/32 A kérdező kommentje:
2020. dec. 3. 21:36
 20/32 anonim ***** válasza:
Én 2017ben lettem jv, akkor már nem volt benne az utasításban
2020. dec. 5. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!