Fixen traffipax esetén (autópálya), ha nincs előtte kihelyezett tábla traffic/radar control, akkor is aktív lehet és bünteti a gyorshajtókat? Pl: M5 Ócsa lehajtó előtt/után. Vagy szabály szerint a hatóságnak jeleznie kell, hogy mér a berendezés?
Kérlek, nézd meg a police.hu-n, hogy az traffi e :)
Fixtrafit kell jelezni, de azt is hatótávon belül szokták kvázi esélytelen betartani a táblán közölt értéket. Én ezt úgy szoktam megcsinálni, hogy amikor megtervezem az utam ( analóg ember vagyok ) google utvonaltervről kigyűjtöm merre megyek, pontosan a utakat, majd rámegyek a police.hu-ra és megnézem, hogy hol kell betartani a sebességet. de amúgy nem szoktam pont 50-es táblánál 50-el menni, nálam a táblán mutatott érték+10 km az ideális sebesség.
ma 09:12
"A Fix trafinál ki kell rakni elé egy traffic control táblát."
ma 09:16
"Fixtrafit kell jelezni"
Forrás, jogszabály, ami ezt előírja?
"HU-GO útdíj ellenőrző kapuk is úgy néznek ki, mitn az új fix traffik"
Nem teljesen úgy néznek ki. A HUGO kapukon parabola antenna szokott lenni, míg a fix trafikon oldalra néző mikrohullámú antenna :)
Bocsi, de nem állok neki jogszabályt keresni.
Ha a fenti honlap nem elég, akkor a szíved joga nem hinni nekem. :)
Ez nem jogszabály, továbbá a cikk szerzője itt csak az új, ún. véda kamerákról ír, de még ő sem írja azt, hogy egyéb, fixen telepített kamerák elé kötelező lenne bármilyen előrejelzés.
Attól, hogy lepontoztok, még nem lesz igazatok. Nem írja elő semmilyen jogszabály, hogy a fixen telepített sebességmérőket kötelező lenne táblával jelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!