Szerintetek jogos volt a buszsofőr részéről? Ki itt a hibás?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, valamint mit csináljak olyan esetekben?
Nálunk a Volán reggel 6:14-kor és 6:15-kor is jön. Az-az abban a 2 percben 2 busz is jön. Nem egyszer az szokott lenni, hogy beáll az egyik busz, majd a másik elmegy.
A hely miatt jobban szeretek a későbbi busszal elmenni. De a mai nap kaptam egy megjegyzést a buszsofőrtől (amikor jött az a busz, telibeverte a szememet a reflektorfényével majd a megállótól 20méterre megállt), hogy miért nem szálok fel a másik buszra, ha már az is megáll ott. Nem értem, mi a gond azzal, ha nem arra szeretnék felszállni. Akkor vegyék ki a menetrendből és akkor nem megyek azzal.
Szerintetek hibás vagyok? Jó persze, felszálhatnék az első buszra is, de akkor állnom kell. Nem mintha lusta lennék, csak a reggeli órákban jobban szeretek ülni.
Köszönöm a válaszotokat!
Ez is csak egy az ezernyi házmestermentalitású buszsofőr közül, aki próbál (vissza)élni a rá ruházott “hatalommal” akkor is, ha senki sem kérte rá.
Menetrend szerint megállója van, le és felszállni is lehet a menetrend értelmében, akkor innentől kezdve az utas dönt. Kész.
Írtam panaszlevelet a volánnak. Bár semmi nem lesz belőle, de ez van...
Köszönöm a sok választ! Engem csak az zavar, hogy ha legközelebb összefutok vele, mi lesz.
Szerintem alapvetően neked van igazad, bár nem tudjuk, hogy pontosan milyen járatokról van szó.
Mert én pl. tapasztaltam már hasonlót a sofőr részéről, amikor teljesen jogosnak éreztem a dolgot. Kb. minden második-harmadik vasárnap délután távolsági busszal utazom Szegedre. Ennek a busznak a végállomása Szegeden nem a buszpályaudvaron, hanem a vasútállomáson van, hogy a Budapestre induló vonathoz csatlakozást adjon. Van egy olyan megálló az egyik kistelepülésen, ahol csak ezért áll meg ez a busz, hogy az ott lakóknak is adjon csatlakozást a vonathoz (csak vasárnap, a többi napon ez a délutáni járat nem áll meg ott). Ez elé a távolsági járat elé Makón becsatlakozik egy Makó-Szeged járat, aminek a végállomása a szegedi buszpályaudvaron van, nem megy a vasútállomásra. Na most többször volt már, hogy ezen a távolsági járaton alapból óriási tömeg volt, mégis többen az említett kistelepülési megállóban nem a Makó-Szeged járatra akartak felszállni, hanem erre a távolságira, pedig nem a vasútállomásig, hanem csak a buszpályaudvarig utaztak vele. Mikor már olyanok, akik viszont a vasútállomásra mentek volna, alig vagy egyáltalán nem tudtak felpréselődni a járatra, teljesen jogosnak éreztem, hogy a sofőr szóvá tette, hogy miért nem képesek a másik buszra felszállni, ha csak a buszpályaudvarra mennek, mikor azon a buszon ráadásul még nagyobb hely is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!