Szerintetek jogszerűen tagadta e meg a sofőr az utazást?
el sem olvastam ezt az 'Örkény egypercest'... aki ennyit magyaráz az biztos takargat valamit, vagy hülye, vagy nincs igaza....
úgyhogy biztosan jogszerűen tagadta meg :)
11
Beteg vagy te te öcsém. Minden leírtam.
Magvas megállapítás...
Én tényleg nem értem, miért nem tud ilyenkor legalàbb az egyik fél engedni a negyvennyolcból.
14-
Te is a szerencsétlen barmok táborát gyarapítod. a kérdés csupán az volt hogy jogszerűen akart e megbüntetni egy buszsofőr. Minden többi másodlagos.Hogy te mit és hogyan érzel meg mit kellet volna csinálni, meg mekkora tábla van itt meg ott az lényegtelen.
#14-nek abszolút igaza van!
A kérdező nyilvános panaszládának használja a GYK-t, és szűklátókörűen nem képes felfogni, hogy NINCS igaza.
16
Na tovább nem is érdekel ez a kérdés. Itt mindenki pisis gyerek. Nem érdekes hogy érzelmileg kinek van igaza, mert felülírja az a kérdés hogy egy buszsofőr önhatalmúlag kiszabhat e egy bírságos és zsarolhat e azzal hogy fizess 8.000 Forintot, vagy nem visz el. Erre a célra vannak ellenőrök. Most már ne is válaszoljatok mert be sem nézek ebbe a kérdésbe, szerencsétlen beteg gyerekek.
Igen, mindenki beteg kisgyerek, aki be tudja tartani a társadalmi együttélés írott és íratlan szabályait.
De akkor a te szintedre levéve a dolgot. Jegy nélkül felszálltál, jogos lenne a büntetés. Pont.
Semmiféle betegség nem jogosít szabályellenes magatartásra.
Ennyi.
Az összes potenciális bliccelő azzal védekezne, hogy lábon kihordott agyhalál mellett még mindenórás és akut vakbélgyulladása is van, plusz amputációs műtétre megy...
:))))))
Én végigolvastam. Teljes mértékben megérthető a te álláspontod is.
Azonban sajnos a sofőr jogszerűen járt el.
A Volánbuszok utazási feltételei szerint (ami tipikusan a "szabályok nem ismerete(hiszen melyik mezei közlekedő olvasta el bármikor is?), nem mentesít azok betartása alól" iskolapéldája),
Az utazás megkezdését a feltételeket nem betartva megkísérelő személy azonnali tettenérés esetén 8.000.- forint azonnali kártérítésre kötelezhető a sofőr által.
Az utazás megkezdése nem a busz elindulásától, hanem az ülőhely elfoglalásától tekintendő. Amennyiben az illető még nem ült le, úgy 1.300.- forintos késői jegyvásárlási bírság róható ki.
Ezek mindegyikét az azonnali jegyvásárlási kötelezettség teljesítésekor kötelező rendezni.
Bár nem értek egyet, az undorító módon megfogalmazott korábbi válaszokkal, a mondanivalójuk sajnos jogos. Ha akkor, amikor a sofőr elindult az ülésedhez a legelején és szólt, hogy elől szálj fel, annyit reagáltál volna, hogy "Rendben, elnézést kérek", szinte 100%-os lenne a valószínűsége, hogy csak a jegyet kellett volna kifizetned 0 bírsággal.
Viszont a tény nem változik, sajnos teljesen jogszerűen (bár feleslegesen túlreagálva, de szabályzatnak és törvényeknek megfelelően) járt el a sofőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!