Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A maszk nélküli sofőr, akkor...

A maszk nélküli sofőr, akkor milyen jogon kéri, hogy vegyem fel a maszkot?

Figyelt kérdés

Május 4-től a DKV járatokon is kötelező az utasoknak maszkot hordani míg utaznak, azonban ekkor a sofőröknek nem volt még kötelező, de aztán a vezetőség úgy döntött, hogy a sofőröknek is május 7-től mégis kötelező, azaz rá három napra amit úgy ellenőríznek, hogy dkv-s kisebb főnökök, vonaltisztek megállnak kocsival egy forgalmas csomópontnál, valahová félre és fogyelik a buszok, villamosok sofőrjét, hogy van-e maszk rajta vagy nincs, akiknek nincs, felírja a rendszámot és a viszonylatszámot, majd 5 ezer levonás a fizetésből a sofőrnek. Ezt egy ismerősöm mondta, aki pont sofőr a dkv-nál. Azaz jelenleg a sofőröknek is kötelezővé tette a cég.

Azt vettem észre, hogy a sofőrök 50 %-án nincs maszk, vagy este sötétben leveszik, csak akkor teszik fel, ha következik a végállomás és iroda is van. Levágó, hogy miért.

Tegnap villamosra felszálltam este 22 órakor, már alig volt utas, csak két megállót mentem, gondoltam, most alig vagyunk, a sofőrön sincs, most nem veszem már fel, jó, hülye vagyok, kötelező, csak már a kezem sem hiigénikus volt több bolt után és nem akartam fogdosni.

A villamosvezető, kinyitja a kis ablakát ahol jegyet szokott adni és mondja nekem, ilyen "szép" szóval, hogy vegye már fel azt a "r...hadt" maszkot. Felvettem.

Egy villamosvezető, milyen jogon mondja ilyen gyökér beszéddel, hogy vegyem fel, holott neki is kötelező és rajta sincs?

Egyébkén paraszt egy sofőr, mert a multhéten ugyanek mondhatta egy embernek, hogy a másik oldalon kell leszállni, nem látja... Azt is nagyon szép kulturált hangon persze, értitek.

A maszk nélküli sofőr, mi jogon beszél ezek után, hogy vegyem fel?

Felveszem amúgy, oké csak ez a kérdés érdekel, hogy mi jogon, mert, ha lett volna rajta is maszk, akkor kicsit más...

2020. máj. 21. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Oké, csak az utas egy városi buszon vagy villamoson ha a leghosszabb vonalat is nézzük, max 30 percet utazik, míg a vezető 12 órát ül azon a buszon. Most ő legyen fél napra maszkban?
2020. máj. 21. 18:39
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
12 órát maszkban bírd már ki te. Legyél már egy kicsit megértő, toleráns, empatikus, mittudomén.
2020. máj. 21. 18:43
 3/11 anonim válasza:
49%
Milyen jogon nem vagy tekintettel a többi utasra, csak mert pont találtál valamit a sofőrön amibe beleköthetsz?
2020. máj. 21. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
A DKV viszonylatában tényleg nem sok időt tölt az utas a buszon, de azért egy belföldi utazas simán lehet akar 3-4 óra hosszú is és nem kibírhatatlan maszkban (saját tapasztalt!), ahogyan az egészségügyben is teljesen általános, hogy a teljes műszakot maszkban nyomják végig a dolgozók. Szóval nem irreális elvárás ez.
2020. máj. 21. 18:48
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindig hordom 4-e óta, csak tegnap este az előbb írt okok miatt nem vettem fel, nem kinlódtam vele.

Ti nem hibáztatok még, hogy odaégettetek véletlen egy húst vagy elsóztátok a levest?

2020. máj. 21. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Amit még megjegyeznék, hogy amilyen kis távolságokra vannak Debrecenben (meg kb. mindenhol) a villamosmegállók, azt a 2 megállónyi távot igazán le is sétálhattad volna, főleg ebben az időben. 10 percnél nem több idő.
2020. máj. 21. 18:50
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
"Ti nem hibáztatok még, hogy odaégettetek véletlen egy húst vagy elsóztátok a levest?" -De, csak akkor nem kezdtünk el másokkal kötekedni miatta. A kérdésre: a sofőr nem a többi utas között utazik, hanem nekik háttal ül, tőlük biztos távolságra. Ráadásul a munkáját végzi, és ha pld. a a negyedik óra maszkban vezetéstől ( ami a látómezőt is szűkíti) rosszul és balesetet okoz, az sokkal nagyobb gond mint hogy ha maszk nélkül vezet. Budapesten én még nem is láttam maszkban vezető BKK sofőrt vagy villamos vezetőt.
2020. máj. 21. 19:17
 8/11 anonim ***** válasza:
5%
7-es, ez nem gàzálarc, nem lópokróccal kell takarni az arcot. Én kipróbáltam: sem vezetni maszkban, sem tartósan hordani a maszkot nem lehetetlen. Kényelmetlen , de egyáltalán nem kibírhatatlan.
2020. máj. 21. 19:50
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

"ma 19:50"

Próbáld ki pld. szemüvegben!

[link]

2020. máj. 21. 19:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Akkor is kötelező a sofőröknek is 7-től, mindegy, ha 8 órát vezet a fülkében, kötelező, mert mint irtam, figyelik a kocsiból.

Nekem kötelező, én felveszem ez a tegnapi csak irtam mi volt, de ha mindig szállok át buszról villamosra, boltbol boltba, le-felveszem, mert kint nem hordom.

2020. máj. 21. 23:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!