A maszk nélküli sofőr, akkor milyen jogon kéri, hogy vegyem fel a maszkot?
Május 4-től a DKV járatokon is kötelező az utasoknak maszkot hordani míg utaznak, azonban ekkor a sofőröknek nem volt még kötelező, de aztán a vezetőség úgy döntött, hogy a sofőröknek is május 7-től mégis kötelező, azaz rá három napra amit úgy ellenőríznek, hogy dkv-s kisebb főnökök, vonaltisztek megállnak kocsival egy forgalmas csomópontnál, valahová félre és fogyelik a buszok, villamosok sofőrjét, hogy van-e maszk rajta vagy nincs, akiknek nincs, felírja a rendszámot és a viszonylatszámot, majd 5 ezer levonás a fizetésből a sofőrnek. Ezt egy ismerősöm mondta, aki pont sofőr a dkv-nál. Azaz jelenleg a sofőröknek is kötelezővé tette a cég.
Azt vettem észre, hogy a sofőrök 50 %-án nincs maszk, vagy este sötétben leveszik, csak akkor teszik fel, ha következik a végállomás és iroda is van. Levágó, hogy miért.
Tegnap villamosra felszálltam este 22 órakor, már alig volt utas, csak két megállót mentem, gondoltam, most alig vagyunk, a sofőrön sincs, most nem veszem már fel, jó, hülye vagyok, kötelező, csak már a kezem sem hiigénikus volt több bolt után és nem akartam fogdosni.
A villamosvezető, kinyitja a kis ablakát ahol jegyet szokott adni és mondja nekem, ilyen "szép" szóval, hogy vegye már fel azt a "r...hadt" maszkot. Felvettem.
Egy villamosvezető, milyen jogon mondja ilyen gyökér beszéddel, hogy vegyem fel, holott neki is kötelező és rajta sincs?
Egyébkén paraszt egy sofőr, mert a multhéten ugyanek mondhatta egy embernek, hogy a másik oldalon kell leszállni, nem látja... Azt is nagyon szép kulturált hangon persze, értitek.
A maszk nélküli sofőr, mi jogon beszél ezek után, hogy vegyem fel?
Felveszem amúgy, oké csak ez a kérdés érdekel, hogy mi jogon, mert, ha lett volna rajta is maszk, akkor kicsit más...
Mindig hordom 4-e óta, csak tegnap este az előbb írt okok miatt nem vettem fel, nem kinlódtam vele.
Ti nem hibáztatok még, hogy odaégettetek véletlen egy húst vagy elsóztátok a levest?
Akkor is kötelező a sofőröknek is 7-től, mindegy, ha 8 órát vezet a fülkében, kötelező, mert mint irtam, figyelik a kocsiból.
Nekem kötelező, én felveszem ez a tegnapi csak irtam mi volt, de ha mindig szállok át buszról villamosra, boltbol boltba, le-felveszem, mert kint nem hordom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!