Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Holnap utazok előszőr Volán...

Holnap utazok előszőr Volán busszal, lenne pár kérdésem, szóval remélem nem néztek hülyének?! :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26évem alatt soha sem utaztam Volán busszal teljesen fővárosiként, de úgy hozta az élet, hogy olyan helyre költözöm, hogy az fog egy darabig behozni melóhelyre, holnap tesztelem le az útvonalat, de semmit nem tudok :D Hogy veszek jegyet? Nem engedi online, esetleg megállóban van autómata vagy sofőrtől? Az h néz ki? Illetve amikor leszálláshoz közeli megállóhoz érünk, jelzek ugyan úgy mint pesten, vagy minden meállóban megáll a busz?

Kérlek ne nézzetek hülyének, teljesen kimaradt az életemből a Volán busz, vonat és belvárosi tömegközlekedés van nálam használatban csak.

#jegy #busz #sofőr #Volán #behappyidiot
2020. jún. 25. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Buszállomásokon pénztárnál vagy automatából vehetsz jegyet, egyéb helyeken a sofőrtől. Van már közlekedési mobiljegy is, de elég primitív, nem javaslom, hacsak nem helyijáraton használod, ahol az elővételes jegy olcsóbb mint a sofőrnél vett (pl Érd). Ha le akarsz szállni jelezni kell ugyan úgy mint Pesten. Elsőajtós felszállás van minden járaton, a sofőrnek oda kell adni a jegyet és eltépi, a bérletet csak fel kell mutatni. A mobiljegyet is elég felmutatni, de kérhetik, hogy mutasd meg az azonosítóját, mert elkezdték lefotózni egymás jegyét, semmi védelem nincs a rendszerben ami ezt megakadályozza (mondtam, hogy nagyon primitív).
2020. jún. 25. 19:17
 2/4 anonim válasza:
71%
A sofőrnél kell jegyet venni, vigyázz, hogy körülbelül annyit adj, ne adj nagyobb pénzt. Mondod, hogy hova szeretnéd a jegyet, mondhatod csak a várost, de mondhatod megállóval is. A leszállásjelzőt ugyanúgy közvetlenül a megcélzott megálló előtt nyomod meg. Nem biztos, hogy minden megállóban megáll, ezért biztos, ami biztos, nyomd meg.
2020. jún. 25. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem, 2-es, Budapesten az elővárosi járatokon csak a buszallomasokon kívüli megállókban tudsz jegyet venni a sofőrtől. A buszallomasokon elővétel van, automatából, pénztárból.

Ha a mobiljegyet hasznalnad, a menetrendből (pl. menetrendek.hu) kell megnézned a távolságot. Ajánlom, hogy a stabilabb Simple alkalmazásból intezd a vásárlást, ne a Közlekedési Mobiljegy appból.

2020. jún. 25. 19:46
 4/4 anonim ***** válasza:

a menetrendek.hu-n nézd meg honnan hova mész a térképen és azt a megálló nevet mondd a sofőrnek!

meg azt, hogy teljesárt vagy félárut, vagy akármilyen kedvezményt kérsz. Vagy azt, hogy egészet! :D

Ha csak annyit mondasz hogy Budapest kérdezni fogja, hogy jó, de hova.

Például egy kis városban mondjuk Kaposváron is vagy 4-5 helyen megáll a távolsági busz is még a pályaudavron kívül. És az már más kilóméter, más lesz a jegy ára.

a menetrendek.hu-n meg tudod nézni a km-t és az árat is. Tényleg kb annyit adj, mert nem nagyon tudnak visszaadni és puffognak ha el kell szórniuk az aprót.

ha kicsit arrogánsak, vagy bunkók azon lépj túl. Persze nem kellene neki annak lennie, de nem kell fennakadni rajta. Lehet ráült a bal heréjére amikor behuppant a vezetőülésbe reggel és azóta morcos.

a helyedet majd a többi utas megmondja!

a rendszeres ingázóknak van saját helyük! mindig odaülnek és ha valaki elfoglalja némelyik képes érte szólni! ezen se akadj fent :D

én is majdnem volánszűz vagyok, nagyon ritkán utaztam busszal, vasutas családból vasutas lettem, úgyhogy még oda is vonattal jártam ahol sín sincs. - most már más a helyzet.

2020. jún. 25. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!