Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A budapesti buszokon lehet...

A budapesti buszokon lehet egy jeggyel visszafele is utazni?

Figyelt kérdés

A közhiedelem ugye az, hogy a vonaljegy nem jogosít visszafele utazásra, kivéve, ha körjáratról van szó.

Én mégis a következőt találtam az utazási feltételekben: [link] (29. oldal)

"Amennyiben egy adott viszonylaton egy adott megállóból egy másik megállóba (ideértve a fel- és leszállópontokat is) történő utazáskor a végállomáson is át kell utazni (például körjáratoknál), akkor a jegy érvényességi idején belül az megtehető, nem minősül visszafelé utazásnak."

A körjárat nélküli vonalakon is csak úgy tudok elmenni az egyik megállóból, a 10 méterre (az út másik oldalán) lévő megállóba, hogy át kell mennem a végállomáson. Nem?

2020. aug. 7. 22:39
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
29%
Ha ugyanaz a busz, amivel jöttem, és órán belül vagyok, akkor én nem lyukasztok masikat.
2020. aug. 7. 22:51
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha leszállsz, onnantól nem érvényes.
2020. aug. 7. 23:35
 3/32 anonim ***** válasza:
18%

Csak egy példa:

51-es villamos. Felszállsz a Mester utcai végállomáson. Elmegy a hivatalos másik végállomásig, a Nagysándor-ig.

Te nem szállsz le, mert nem visszafordul a villamos, hanem megy tovább egy másik útvonalon. Akár azzal az egy jeggyel vissza is mehetsz a Mester utcáig bármelyik megállóhoz.

Nem szállsz le,és nem egy másik járatra szállsz fel, az a lényeg.

2020. aug. 7. 23:43
 4/32 A kérdező kommentje:
Igen, ez a körjárat, amiről te beszélsz, de én nem ezt kérdeztem.
2020. aug. 7. 23:49
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen oda-vissza utazásra nem elég egy jegy.
2020. aug. 8. 00:02
 6/32 A kérdező kommentje:
Indoklás?
2020. aug. 8. 00:04
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Körjáratnak csak egy végállomása van. Ezért amikor eléri a legtávolabbi pontot a rajta lévõk utazhatnak tovább.
2020. aug. 8. 00:05
 8/32 A kérdező kommentje:

Akkor hurokjárat, teljesen mindegy minek nevezzük.

De a kérdésem most arra vonatkozik, hogy az üzletszabályzat miért zárja ki a visszafele utazást a sima, hurok nélküli vonalakon.

2020. aug. 8. 00:09
 9/32 anonim ***** válasza:
83%

Uristen ennyire forintb.aszó spúr nem lehetsz! Mit nem értesz azon, hogy a KÖR vagy hurokjáraton nem szakítod meg leszállással az utazást, de ha sima járaton akarsz viszafelé is utazni, muszáj a szembe mgállóba átmenned, ahhoz A buszról lekell szállnod! STIMM???

Ha meg ennyire piszkálja a csőröd az üzletszabályzat, irj a bkk.infonak!

2020. aug. 8. 02:12
 10/32 anonim ***** válasza:
83%

"Indoklás?"

A-›B - 1 jegy

B-›A, vagy B-›C másik jegy. az indoklást lásd a szerződési feltételekben!

Ha veszel egy jegyet és azt érvényesíted onnantól kezdve az utazási szabályok, szerződési feltételek, stb érvényesülnek, hisze a jegy megvásárlása és érvényesítése gyakorlatilag egy szerződés amit azért kötsz meg hogy elvigyenek A-›B-be.

Nyafoghatsz rajta, de a jegy érvényesítésével a szerződés létrejön és te az abban foglaltakat elfogadod! Pont!

Ha nem tetszik, akkor gyalog kell menni.

ugyanez van a MÁV-nál, a légitársaságoknál, stb. Szerződést kötsz.

2020. aug. 8. 02:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!