A budapesti buszokon lehet egy jeggyel visszafele is utazni?
A közhiedelem ugye az, hogy a vonaljegy nem jogosít visszafele utazásra, kivéve, ha körjáratról van szó.
Én mégis a következőt találtam az utazási feltételekben: [link] (29. oldal)
"Amennyiben egy adott viszonylaton egy adott megállóból egy másik megállóba (ideértve a fel- és leszállópontokat is) történő utazáskor a végállomáson is át kell utazni (például körjáratoknál), akkor a jegy érvényességi idején belül az megtehető, nem minősül visszafelé utazásnak."
A körjárat nélküli vonalakon is csak úgy tudok elmenni az egyik megállóból, a 10 méterre (az út másik oldalán) lévő megállóba, hogy át kell mennem a végállomáson. Nem?
Súlyos szövegértési gondjaid lehetnek. A szabályzat ismerős számomra, de figyelmesen, többször is elolvastam. Keresem azt, mi lehet az, amiből teljesen hibás következtetésre jutsz, de semmiképpen nem lehet másképpen érteni, mint írtam többször is.
Nem, nyoma sincs benne semmi olyannak, ami alapján egy jeggyel lehetne ellenkező irányba utazni.
ha a két megálló messze található egymástól akkor ok.
de ha az út túloldalán van akkor miért akarsz busszal menni????
Kérdező! Lehet érteni, csak te nem szűnsz meg trollkodni.
Nincs igazad és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!