Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A budapesti buszokon lehet...

A budapesti buszokon lehet egy jeggyel visszafele is utazni?

Figyelt kérdés

A közhiedelem ugye az, hogy a vonaljegy nem jogosít visszafele utazásra, kivéve, ha körjáratról van szó.

Én mégis a következőt találtam az utazási feltételekben: [link] (29. oldal)

"Amennyiben egy adott viszonylaton egy adott megállóból egy másik megállóba (ideértve a fel- és leszállópontokat is) történő utazáskor a végállomáson is át kell utazni (például körjáratoknál), akkor a jegy érvényességi idején belül az megtehető, nem minősül visszafelé utazásnak."

A körjárat nélküli vonalakon is csak úgy tudok elmenni az egyik megállóból, a 10 méterre (az út másik oldalán) lévő megállóba, hogy át kell mennem a végállomáson. Nem?

2020. aug. 7. 22:39
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Súlyos szövegértési gondjaid lehetnek. A szabályzat ismerős számomra, de figyelmesen, többször is elolvastam. Keresem azt, mi lehet az, amiből teljesen hibás következtetésre jutsz, de semmiképpen nem lehet másképpen érteni, mint írtam többször is.

Nem, nyoma sincs benne semmi olyannak, ami alapján egy jeggyel lehetne ellenkező irányba utazni.

2020. aug. 8. 22:55
 22/32 A kérdező kommentje:
Értem, szóval te képes vagy a végállomás érintése nélkül elutazni busszal az úttest túloldalán lévő megállóba.
2020. aug. 8. 23:02
 23/32 anonim ***** válasza:

ha a két megálló messze található egymástól akkor ok.

de ha az út túloldalán van akkor miért akarsz busszal menni????

2020. aug. 8. 23:06
 24/32 A kérdező kommentje:
A "miért akarok busszal menni" nem egy jogi indoklás.
2020. aug. 8. 23:08
 25/32 anonim ***** válasza:
Troll!
2020. aug. 8. 23:22
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég 1 jegy,mindenki tudja.
2020. aug. 19. 05:43
 27/32 anonim ***** válasza:
54%
Szigorúan az üzletszabályzatot nézve értelmezésem szerint a kérdezőnek van igaza: át lehet utazni a végállomáson 1 jeggyel, ott nem kell új jegyet kezelni. Most tegyük félre, hogy ennek van-e értelme (mert a legtöbb esetben nincs), illetve hogy gyakorlatban kivitelezhető-e (nem szállít-e le mindenkit a vezető a végállomáson).
2020. aug. 19. 15:34
 28/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, csak lehet érteni a kérdést kis odafigyeléssel.
2020. aug. 19. 17:48
 29/32 anonim ***** válasza:
27-es! Ne etesd a trollt, és nem írj butaságot. Szemléltető példát is írtam. Ott nem kell újabb jegy, ahol a végállomás csak egy köztes pont (hurokban). Nem visszafordulás.
2020. aug. 19. 22:23
 30/32 anonim ***** válasza:

Kérdező! Lehet érteni, csak te nem szűnsz meg trollkodni.

Nincs igazad és kész.

2020. aug. 19. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!