A 431-es (v43) mozdonyban nem kell a kontrollert 0-ra tekerni, ha elérik a 120-as sebességet, de még messze van a következő megálló és lassújel sincs?
Amikor elindul pl egy 5 kocsis vonat a kontrollert fel kell tekerni 32 fokozatra, de csak szépen, nem gyorsan, aztán a söntöt is 4-re, amikor eléri a 120-at, akkor vissza 0-ra a konttollert és a söntöt is vissza.
Aztán, ha még mesdze van a megálló, lassújel sincs, akkor kb. 15 - 20 fokozatig vissza lehet tekerni a kontrollert egyből ++-ban is és úgy tartja nagyjából a 120-at.
Amikor indulásból felgyorsul 120-ra és a söntöt is vissza kell tekerni, a kontrollert is, akkor a kontrollert tényleg nem kell 0-ra tekerni vagy igen és aztán vissza kb 15-20 fokozatig?
Amikor én vezettem a barátom vezér volt és elvitt, 0-ra tekertük.
(Nem temerni kell, mert nem forog mint a 630-ban meg m41-ben csak, hogy irjam, aki mozdonyvezető, tudja, hogy működik a kontroller a v43-ban.
Azért fel le tekerést írtam, nem +-, ++,--, hogy értsétek).
Utaztam én is mozdonyon, mielőtt úgymond ez lett volna hivatásom, de nekem eszem ágába sem lett volna ezt kérni, hogy menet közben vezethessek akkor, szimplán ennyire már akkor tisztában voltam a szabályokkal, illetve, hogy utazhattam az is úgy ment, hogy többen rábólintottak, nem csak a vezérek akikkel voltam. Egyedül az anyagi részét nem kellett kifizetnem.
Viszont azért az is erős, hogy ezért feljelenteni, bár azt én sem pártolom, hogy odaengedte, ezt én sem tenném meg semmi esetben sem. Remélhetőleg ezután lesz annyi esze, hogy örül neki, ha utazhat, de nem lépi túl a határt.
Utolsó!
Én nem kértem, hogy vezethetek-e. Nem is kértem volna én sem ilyet.
Gyerek korom óta ismerem, az apja is mv. volt. Tudja, hogy szeretem a közlekedést, szeretem a vonatokat, mozdonyokat ,ismerem a mozdonytípusokat és sokszor elvitt egy kanyarra, mikor már többszőr elvitt, mondta, hogy vezethetek, tanulhatom a vezetést, ha már annyira érdekelnek a mozdonyok.
Ott volt figyelte, volt, hogy nem úgy kapcsoltam egy kapcsolót, akkor ő odanyúlt, de aztán fokozatosan annyira beletanultam, hogy olyan könnyű volt vezetni, hogy nem is gondoltam. Az ember azt hiszi, hogy mozdonyt nehezebb vezetni mint egy kocsit. Aki már csinálta, annak nem nehéz.
Sok vasútbarát utazott már mozdonyon.
magyarázhatod akáhogyan!
ez akkor is bűncselekmény!
a bérgyilkos is sokszor öl és a végén már rutinná válik neki...
szégyen gyalázat, hogy te még reklámozod, is, hogy törvénytelen módon viselkedtél!
a legszomorúbb az egészben az, hogy itt beszélgetünk róla.... ez bizonyítja, hogy annyira ostoba vagy, hogy FOGALMAD SINCS mit tettél! Buta vagy és még büszke is vagy rá. tipikus......
Mondok egy egyszerű példát, valami elétek kerül, akkor reflexből tudod hova nyúlj? Valószínűleg nem, és már az a pár másodperc kiesés míg vagy felugrasz és helyet cseréltek, vagy rajtad keresztül nyúlva kapja el a féket, már az rengeteget számíthat. Aztán utána meg akár helyszínelésnél magyarázzátok meg, hogy ki ült ott.
De mondok egyszerűbb példát: Elég ha valaki olyan lát meg akinek nem kéne, aztán megy egy telefon, hogy xy számú vonaton miért más vezetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!