Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A bőröndömet, le tudom venni?

A bőröndömet, le tudom venni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem nagyon utaztam még távolsági busszal ugyhogy nem igazán értek ehez. Ha bőröndel utazok akkor ugye azt le kell tenni a busz alján lévő tartóba. Ha jelzek, hogy le szeretnék szálni akkor a buszsofőrnek szólni kell, hogy nyissa ki a bőrönd tartót? Mert azt tudom, hogyha meg áll egy nagyobb város buszállomásán, akkor ki szokta nyitni. Ugye ha egy falu közepén akarok leszálni akkor is kinyitja? Előre is köszi a válaszokat! :)

2020. jún. 28. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem árt szólni , különben előfordulhat, hogy ott hagy.
2020. jún. 28. 20:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es! Akkor köteles kinyitni bármelyik megállóban?
2020. jún. 28. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

miért ne lenne köteles?

sőt köteles lenne csomagjegyet is adni!

ez arra szolgál, hogy elismeri vele, hogy a csomagodat átvette és elhelyezte a csomagtartóban! Amikor pedig leszállsz akkor átadja azt a csomagot amihez a csomagjegyed tartozik.

persze ezt nem szokták csinálni, csak kinyitja a csomagtartót és kész mindenki vihet mindent.

úgyhogy ha jót akarsz akkor ne hagyj a csomagodban semmi túlságosan értékeset (laptop, fényképező stb.) és próbálj úgy helyezkedni hogy a csomagod felett ülj kb és figyeld az embereket nem rántja-e ki valaki és viszi magával!

2020. jún. 28. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom van 1-2 megálló ahol csak "csomagkezelést nem igénylő utasok részére áll meg"

De ez a menetrendben úgy is fel van tüntetve, vagy legalábbis a PDF alapú vonali menetrendekben szerintem írja.

2020. jún. 29. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!