Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Győrben a Volán üzemelteti a...

Győrben a Volán üzemelteti a helyi járatokat is? Hol van még ilyen?

Figyelt kérdés

Nálunk Kaposváron rendesen az önkormányzat, vannak szép cng-s buszaink melyet a Kapos-Holding zrt üzemeltet mely az önkormányzat cége.

Nézem most a nagy városokat és nincs külön oldal se Győr városának sem Szegednek, vagy én nem találom?

2020. jún. 30. 00:13
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Úgy tudom hogy a helyi és a helyközi győri buszokat is a Volánbusz üzemelteti újfent. Eddig a Kisalföld Volán volt, de átvette országosan a Volánbusz.
2020. jún. 30. 01:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1-es, a Kisalföld Volán előbb beleolvadt a regionális közlekedési központba, majd azok a Volánbuszba. Magyarul nem lett új üzemeltető, csak jogutódlás történt.

Kérdező, a Volánbusz oldalán a Menetrendek alatt megtalálod minden Volánbusz üzemeltetésű helyi üzem menetrendjét.

2020. jún. 30. 07:26
 3/7 anonim ***** válasza:

Van néhány település ahol önkormányzati cég üzemelteti a helyi járatokat, mint például Kaposváron is. De jelen pillanatban több mint 70 városban a Volánbusz üzemelteti a helyi járatokat, míg nagyjából 10-15 olyan város van, ahol önkormányzati cég üzemelteti.

Többek között a Volánbusz végzi a helyi járatokat Győrben, Szombathelyen, Egerben, Nyíregyházán, Szolnokon, Székesfehérváron stb.

Egyébként itt a teljes lista hogy melyik településen végzi a Volánbusz a helyi járatokat: [link]

2020. jún. 30. 10:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy ezeket ki fogja adni a Volán vállalkozásoknak, mármint pl. Szigetvárt, Csurgót, Ajkát. Ez egy "titok" csak én egy pletykás Peti vagyok meg semmi közöm a Volánhoz, csak megtudtam.
2020. jún. 30. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Mármint csak a helyi járatokat fogja vállalkozásoknak kiadni vagy a helyközieket is?

Mert ha az utóbbiakat is akkor szerintem te a hamarosan esedékes piacnyitásra gondolsz.

Nem a Volánbusz fogja kiadni magáncégeknek, hanem az állam pályázat útján választja ki a leendő szolgáltatókat akivel közszolgáltatási szerződést köt a térség ellátására. Előfordulhat hogy azok a térségek amiket felsoroltál, azokat is megpályáztassa az állam. Ha a pályázatot magáncég nyeri, ők lesznek ott az üzemeltetők. De természetesen ugyanúgy közszolgáltatási szerződés alapján fognak üzemeltetni, azaz ugyan olyan díjszabással dolgoznak majd mint a Volánbusz.

2020. jún. 30. 19:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Helyközi. Nem éri meg a Volánbusz-nak.
2020. jún. 30. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Szinte egyik járat sem éri meg. A legtöbb veszteségesen üzemel. Csak mint mondtam, közszolgáltatási szerződésként üzemeltetik és így az állam fizeti.

Egyébként ha a Volánbusznak nem éri meg, szerintem egy magáncégnek még úgy sem fogja megérni.

2020. júl. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!