Szerettek vonatozni?
Nem, vonatoztam eleget a középiskola és az egyetem alatt.
A magyar vasút úgy ahogy van katasztrofális.
Öreg ember vagyok. Nekem a vonat gőzvontatású, fekete, csattognak-kattognak a sínek. Lehúzom az ablakot, és bámulok kifelé. Mire leszállok, korom fekete a képem.
De mivel tényleg öreg vagyok, az alacsony padlós motorvonatokon szívesen utazom, mert kényelmes.
Budapest-Esztergom vonalon utazok minden hétköznap.
Hogy szeretem-e, az nagyon változó.
Alapvetően szép erre a táj, kényelmes Flirt vonatok vannak, ritkán előfordul hogy kevesen vannak a vonaton, akkor kellemes nézelődni, olvasni az utazás alatt. Mindenképpen sokkal gyorsabb, mint autóban ülni a dugóban, és kevesebb gondom is van az utazásra.
Máskor viszont olyan tömeg van, hogy előfordul hogy nem is tudnak felszállni a vonatra az utasok, előfordulnak kötözködő, agresszív utastársak, nagy a tömeg és a hangzavar. Hiába újították fel a vonalat óriási pénzekért, még mindig csak 1 vágány van az út jó részén, ezáltal lehetetlen normális menetrendet összehozni. Sok a meghibásodás is, és az egyéb ok miatti késés. Van hogy kimaradnak járatok, pl. mert beteg a kalauz és akkor aznap nem jár egy vonat...
Nekem hálistennek toleráns a munkáltatóm, belefér ha kések a MÁV miatt, de sokszor hoztak már kellemetlen helyzetbe.
Összegezve: a vonatközlekedést, vasutat szeretem, a MÁV-ot nem igazán.
20 évet voltam vasutas, előtte meg Apám volt vasutas, úgyhogy gyakorlatilag karonülő korom óta rendszeresen vonatoztam. mára elég volt! :D
"hol vannak a legrégebbi,mozdonyok,vagonok és a legrosszabb sínhálózat,sínpálya?"
elégsokfelé...
Záhony környéke durván lepusztult
de példázl Pécs környékén sem rózsás a helyzet.
Sáránd Létavértes és a másik fele ami nem jut eszembe is elég kaki. mind járműek mind a pálya szempontjából.
Régen sokat vonatoztam a 29-es vonalon, szerettem. :D
M41 sokszor lerohadt már alattam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!