Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha lekésem a vonatomat,...

Ha lekésem a vonatomat, felhaszálhatom a jegyemet a fél órával később induló rákövetkező járaton is?

Figyelt kérdés

2020. márc. 1. 09:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Ha helyjegyes, akkor kell új helyjegyet venned.

Ha személyvonat, akkor minden további nélkül utazhatsz. (100 km alatt viszont vásárlástól számítva 4 óráig érvényes csak a jegy, de ha beleesik, akkor hajrá)

2020. márc. 1. 09:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Általában a Nyugati pályaudvar és Vàc között közlekedő S70-essel szoktam ingázni ami fél óránként közlekedik. Hely jegyet erre a járatra nem kell venni, viszont mivel mobilos applikáción keresztül veszem a jegyet amin már rajta van, hogy pontosan melyik érkező járatra szól, nem voltam biztos benne hogy egy későbbi járaton is felhasználható-e a jegy ha mégis lekésem.
2020. márc. 1. 09:28
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Az érvényességi időn belül szabadon felhasználható. A netes jegyre is érvényes ez.
2020. márc. 1. 10:02
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Akkor nézd meg alaposabban azt a jegyet. Az áll rajta, hogy "Èrvényes: " , majd utána egy időintervallum. Ahol viszont a vonatod időadatai állnak, a fejléc csak annyit mond: "Menetrend".

Az érvényességi időn belül maradva bármelyik vonattal utazhatsz. A menetrendi adatok csak tájékoztató jellegűek.

Tipp: ha esetleg korábban érsz ki az állomásra a kelleténél, előfordulhat, hogy egy késett korábbi vonatot is elkapnál. Ezt a mostani e-jegyrendszerben úgy tudod szabályosan megtenni, ha a fél óraval korabbi vonatra veszel jegyet, így már tuti érvényes lesz a jegyed akkor, amikor kiérsz az àllomasra és érkezik a késett korábbi vonat.

2020. márc. 1. 10:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"lekésem a vonatomat"

Ezt úgy mondjuk helyesen, hogy korán értél ki a következőhöz :D

4 órán belül (100 km alatt) felhasználhatod másik vonatra is.

Ha annyi 100asom lenne ahányszor nem azzal a vonattal mentem amelyikre jegyet váltottam...

2020. márc. 1. 11:57
 6/15 anonim ***** válasza:
15%
Az elektronikus jegy csak az adott vonaton érvényes.. a sima automatás jegy vagy pénztári jegy érvényes másik vonaton.
2020. márc. 2. 10:24
 7/15 anonim válasza:
50%
Ha hej jegy akkor nem csak ha személy vonatra szól.
2020. márc. 3. 15:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Személyvonatról lévén szó, 4 órán belül bármikor felhasználhatod. Legfeljebb akkor van szívás, ha káosz van a vonalon, és a lekésett vonat után 4 óráig semmi sem indul.
2020. márc. 4. 18:14
 9/15 anonim válasza:
36%
Vigyázat, a neten vett jegy csak az adott vonatra érvényes. Én jártam már így, pontosan azt gondoltam, mint fent többen, hogy ugyanez érvényes rá, azután a kalauz felvilágosított. Gyerekekkel voltam, így a kaller csak figyelmeztetett a szabályra, nem volt büntetés.
2020. márc. 6. 05:22
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

#6, #9: Szándékosan akarjátok félrevezetni az embereket? Ott a MÁV-nak az oldala, le van írva feketén-fehéren:

"- Az e-vonatjegy a rajta feltüntetett időszakban érvényes, a megkezdett utazás másnap 03:00-ig befejezhető. Az e-vonatjegy a rajta feltüntetett érvénytartamon és viszonylaton belül bármely olyan vonaton érvényesen felhasználható, melynek igénybe vehetősége az e-vonatjegyről világosan megállapítható (pl. feláras vonatra érvényes felárat megfizették).

- Ha az e-vonatjegy helyjegyet, pót- és helyjegyet tartalmaz, a helyjegy, pót- és helyjegy csak az ott feltüntetett vonaton érvényes."

[link]

2020. márc. 6. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!