Érvényes-e a Volános büntetés, ha az aláírt tanúsítvány hamis adatokat közöl?
Tegnap egy váci helyi Volánbuszos járaton nem vettem jegyet, csak a buszsofőrnek adtam egy százast, de sajnos ellenőrbe botlottam. Teljesen jogosnak tartom a büntetést, bár kicsit meglepő, hogy 9000 Ft-ra büntettek meg. Mindenesetre kaptam egy csekket 9000 Ft-ról és aláírtam egy tanúsítványt, aminek az apróbetűjét ott a helyszínen nem olvastam át. Ma viszont megtettem és ott az szerepel, hogy a 48/2007(IV.26).GKM rendelet alapján 6000 Ft pótdíjat kell fizetnem. Ma felhívtam az illetékes irodát ezzel az érdekes ellentmondással kapcsolatban és azt mondták, hogy elvileg azóta frissült a szabályzat és a tanúsítványon a 6000 ft-nak áthúzottnak kéne lennie és helyette ott kell, hogy szerepeljen a 9000Ft. Az enyémen nincs áthúzva, semmilyen változtatás nincs, ide simán 6000 Ft van írva. Az iroda mondta, hogy utánanéznek a dolognak, hívjam vissza őket 10 perc múlva. Addig nem akarok velük beszélni, amíg nem hallottam egy-két hozzáértő ember véleményét arról, hogy így érvényes-e a büntetés. A tanúsítvány, amit aláírtam hamis adatokat közöl, egy olyan pótdíj csekk száma van rajta, ami 9000 Ft-ot akar velem befizetni, pedig a tanúsítványon 6000 Ft szerepel. Érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban, minden hasznos tanácsot előre is köszönök!
P.S.
Természetesen szégyellem, hogy így próbálok kibújni a büntetés alól, de 9000 Ft az már túlzás és nem teljesen ingyen akartam utazni, a buszosnak adtam egy százast, mert inkább az ő zsebébe menjen, mint a végkielégítést hetente kapó vezérigazgatóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!