BKV-nál ha van a büntetés napjára érvényes bérletem, akkor elég csak 3000-et fizetnem, ugye?
Dec 1-jén büntettek meg, de november 30-án járt le a bérletem, amit felmutattam a büntetéskor. Teljesen kiment a fejemből, hogy új bérletet kell vennem. Mondta az ellenőr, hogyha még aznap veszek bérletet, akkor ha utána bemegyek a Dohány utcába elintézni a csekket, elég csak 3000 ft-os pótdíjat fizetnem.
A csekk hátoldalán is az van, hogy elég az aznapra érvényes bérlet.
Szóval akkor nem fognak velem 12000-et kifizettetni, ugye??
Én azt hiszem, hogy azt lehet "eljátszani", mert ilyen lehet, hogy van ugyan érvényes bérleted, de otthon felejtetted.
Ekkor a későbbi bemutatással és a 3000Ft.-al meg lehet úszni.
Az, hogy nálad éppen fordulónapra esett, az a szerencséd, mert nincs ráírva, hogy reggel vetted, mondhatod, és akkor már volt "érvényes", otthon felejtett bérleted.
Én úgy tudom, hogy ebben az esetben büntetnek, mert az a kitétel, hogy az előző nap is érvényesnek kell lenni a bérletednek. Pont az utólag vett bérletek elkerülése végett.
Mindenesetre vidd el a múlt havit is és mondd el, mi a helyzet, ha megvannak régebbiek, azzal is lehet demonstrálni, hogy nem vagy te bliccelő, csak aznap épp így jött ki a dolog teljesen véletlenül.
Tényleg úgy van ahogy az ellenőr mondja..
<volt ellenőr>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!