Mi a cél, hogy v63-as mozdonyokat tesznek személyszállító vonatokra?
A 100-as vonalon mostanában egyre többet lehet látni személy, sebes de akár ic vonatokon is v63 gigant mozdonyt. Eddig v43 szilik továbbítottak majdnem minden személyszlító vonatot, mert néhányat traxx továbbít. V63-as csak tehervonattal járt, mostmeg egyre többszőr lehet személyszállító vonatokkal látni gigantokat. De nem erre, újabban a miskolci 80-as vonalon is rákaptak ,hogy a személyszállító vonatokat gigant továbbítja.
Pedig sziliből van a legtöbb, a még jól működò kb. 230 szilit kellene rá rakni + vannak traxxos vonatok, a 80-ason nincs, de a 100-ason több traxx járkál. Az összes gigantot tehervonatra kéne tenni és nem kéne az öbb-től taurusokat bérelni. Különben is azok a vonatok amiket szi vitt, olyan jóv mutattak szilivel, most meg gigant viszi.
Mi a cél, mit akar a máv, hogy rákapott a Debrecen-Záhony, vslamint a miskolci vonalon is arra, hogy a személyszállító vonatok egy részét v63 gigant továbbítja?
"Az összes gigantot tehervonatra kéne tenni és nem kéne az öbb-től taurusokat bérelni."
Tekintettel, hogy tehervonatot nem a MÁV-START közlekedtet, ennek a mondatnak nincs így értelme.
A "MÁV-os festésű" mozdonyok tehervonatok élén a MÁV/MÁV-START-tól bérelt járművek, amiket valamelyik magán-, vagy "magán-"(RCH) vasút (általában utóbbi közlekedtet).
Az ÖBB-s taurusokat is általában az RCH "bérli"/kapja a saját anyavállalatától.
Hogy most éppen V43, vagy V63 visz-e mozdonyt leginkább attól függ, hogy a MÁV-START épp melyiket tudja "üzemben tartani"/melyikre tud mozdonyvezetőt szerezni megfelelő típus és vonalismerettel. (Nem igazán állnak a cég telephelyein tömegével üzemképes/forgalomképes mozdonyok).
Nem vagyok abban biztos, hogy mindenkit letípusoltattak mindkettőre, főleg, hogy V63-ból kevesebb van, és többször nem egy helyen közlekednek (pl: 1-es vonalon Startos V43-as ritka, mígy V63-mas gyakori tehervonat élén)
Ez már régóta ezen a módon zajlik.
Mi cél? Észszerű és gazdaságos üzemeltetés.
Nem Pistikék, hanem szakemberek szervezik a fordákat.
Akkor ez nekem új. Én még nem hallottam olyat, hogy akinek v43 megvan, nincs meg v63-ból.
Olyat hallottam, hogy van olyan akinek v43-ból megvan a vizsga de nincs meg pl. flirtből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!