Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A mai fiatalok miért nem...

Hírnök kérdése:

A mai fiatalok miért nem adják át az időseknek a helyet?

Figyelt kérdés

Én sem vagyok öreg, de az én generációmban ez még "alap" volt. Most ül, fülében a zenélő dugó, orrán napszemöveg, és mintha ki lenne lőve a világból. Direkt nem akarja látni, hallani mi zajlik körülötte.

Ez normélis?!

2019. okt. 30. 22:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%
De attól, hogy valaki üreg, még nem kell bunkónak lenni, és sajos nagyon sok öreg az.
2019. nov. 1. 19:09
 22/26 A kérdező kommentje:

Na akkor

Egy történet erről:

Délelőtt a trolin Budapesten az összes ülés foglalt volt. Csupa nyugdíjas. Ment ki a boltba, ki az orvoshoz. Felszállt két szegecselt bőrkabátos fiatal, körbe nézett az egyik, és azt mondja a haverjának:

-De jér, hogy nincs olyan por, amit ha ide fújnánk, és az összes nyugger lefordulna a székről.

Erre az egyik öreg mami hátrafordult:

-Mire te annyi idős leszel mint én, ezt a port fel fogják találni!

...

-köszönöm a hozzászólásokat-

2019. nov. 3. 02:57
 23/26 anonim ***** válasza:
70%

Tessék, itt egy példa, milyenek az idős emberek, akik hú de tökéletesek:

244-es busz, délutáni csúcs, Centenáriumi ltp. felé, tömött mint az állat már az Örsön. Minden hely foglalt, már elég sokan állnak is. 70 év körüli nyugdíjas nénikénk telibe lesz*rja hogy sokan vannak a buszon, ő ül a páros ülés külsőjén, belsőre természetesen táska, szatyor, mert hát neki joga van hozzá. Nincs kifogás, hogy amúgy nem férne el, mert az Ikarusokon elég nagy lábhely van, ülés alatt is van hely, és az ülések is szélesebbek mint az új buszokon. És akkor még én vagyok a bunkó fiatal, ha nem adom át? Na ne röhögtess.

És akkor még szó se volt a reggeli csúcsban közlekedő piachangyákról, akik akadályozzák a munkába/iskolába haladó (vagy legalábbis haladni akarók) népet.

Idősek közül legfeljebb annak adom át, aki már alig tud állni. Kisgyereknek, terhes nőnek instant átadom, ha nincs hely a közelben.

Tisztelet a kivételnek, természetesen. Azért találkozni, szerencsére sok olyan idős emberrel, aki még csak el se akarja fogadni a felkínált helyet, mert tudja hogy a kor nem érdem, hanem állapot. ;)

2019. nov. 3. 08:21
 24/26 anonim ***** válasza:
65%

21-es vagyok, az állítólag agresszív gyökér. Harmincas vagyok, szoktam ülni buszon is, metrón is. Ha látom, hogy jön valaki, öreg, sánítva jár, mankóval, felkötött kézzel, várandós, és nincs máshol hely, megkérdezem, hogy akar-e leülni. Ha megkérnek, szintén felállok.

De több olyan tapasztalatom volt már, többen a szüleim korosztályából, hogy motyogva vagy ordítva követelte valaki magának a helyet, amikor megkérdeztem, hogy akar-e leülni, és akkor megint én voltam a bunkó gyökér. Nekem is voltak rossz tapasztalataim öregekkel, betegen nem álltam fel, akkor sem álltam fel, amikor volt még hely, és az öreg nő mégis az én helyemre akart ülni, pedig nem is az időseknek/mozgáskorlátozottaknak szánt helyen ültem, hanem eggyel a leghátsó üléssel. Én is szoktam fülhallgatóval utazni, főleg, hogy ne halljam a körülöttem élők magánéleti beszélgetéseit, stresszem a munkám, nem vagyok rá kíváncsi. Nyilván vannak olyanok, mint a kérdező által leírt szegecses ruhások, aminek egyébként elég kitalációszaga van. Illetve sok múlik a nevelésen. Ha valakit nem tanítanak meg dolgokra, szegény, honnan kéne tudnia? Minap volt egy esetem az egyik buszon, ahol egy babakocsis nő ordítva követelte, hogy engedják fel a tömött buszra a délutáni csúcsidőben. (Öt perc múlva jött volna a másik.) És mindenkit lehordott, hogy hogy képzeljük, hogy tele van a busz, amikor ő utazik, meg minden.

Nem ismerem a kérdező generációját, gondolom, valamikor a 80'-as években volt gyerek. Akkor is voltak lázadó fiatalok, de nem szabad elfelejteni, hogy a mai fiatalokat az akkori fiatalok nevelték ilyenné.

2019. nov. 3. 17:26
 25/26 anonim ***** válasza:
9%

24: " Illetve sok múlik a nevelésen." Igen, igazad van sajnos téged sem neveltek tiszteletre.

" a mai fiatalokat az akkori fiatalok nevelték ilyenné." Nem a szülök?? Téged a gólya dobott a kéménybe.. :)

Lényeg: Te is talán megöregszel, fogsz bottal talán kerekes székkel (igaz annak nem kell az ülőhely)... stb Gondolom Te is "gyökérmódjára neveled gyermekedet! Ilyen hozzászólásra csak azt tudom kívánni, legyen benne részed!

2019. nov. 4. 09:20
 26/26 anonim válasza:
0%

nem adom át. volt nekem is balesetem, fáj is. meg amúgy én is akárhányszor rákérdeztem, hogy le akar-e ülni, én lettem lenézve, elutasítva, méregetve, ciccegve...

és igen,a fülhallgató: azért van, mert nem akarom hallani sem látni, mi zajlik körülöttem. még a sarki boltig sem megyek el nélküle.

kapjátok be.

2019. dec. 7. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!