Buszon utazo fiatalokrol velemeny?
Hello!
Én 13 éves vagyok és napi szinten használom a 34-es,134-es autóbuszokat.
Utóbbin mindig van hely, mert a végállomáson szállunk fel (4en). Csak olyan helyet foglalunk el amik magasabban vannak, és mindig csak 4et.
A 34-esen viszont soha nincs már ülőhely,(vagy ha van akkor csak az utolsó pár megállóban), ezért mi mindig úgy utazunk hogy levesszük és a lábunk közé rakjuk a táskáinkat.
Minden fiatal ma ugyanolyan, mint a tíz évvel ezelőtti fiatalok, vagy a húsz évvel ezelőtt buszon utazók...
(majdnem)minden fiatal manapság pont annyi problémával küzd, mint a róla ítéletet alkotó(k)...
...szerelmesek, az edzéstől fáradtak, a különórán ordított a zongoratanár, aznap két karót is kapott, ezért otthon verés lesz, de az is lehet, hogy pont reggel szakított a csaja, vagy pasija...
...szóval öröm-bánat egyre megy, minden fiatal-idős valamivel küzd..
...hogy miért figyelmetlenek? hát a fentebb felsoroltak valamelyike miatt..emberből van valamennyi fiatal(is)
Mondjuk én 32 évesen továbbra is a fiatalokhoz sorolom maganat, azért már látom a Z generáció utazási kultúrájában a különbségeket.
Elsősorban a totális izoláció elterjedése látványos (persze az Y generációba is begyűrűzött részben), tehát sokszor teljesen belefeledkezve a virtuális világba sokan nem vesznek tudomást a fizikai környezetükről. Ilyenkor kell kicsit odébb tennem gimis arcokat, hogy le tudjak szállni vagy épp megkocogtatni a vállát valakinek, mert a forgalomból kiálló villamoson nem hallja a bemondásokat.
Mátrafüredről busz, Budapestre, iskolás csoport:
Fiatalok halálosan fáradtan döglenek szanaszét a buszon, idősek állnak, szatyrokkal, cuccokkal.
A tanár érezte már magát kínosan, face-n írkált a diákoknak, fel kéne állni.
De azok csak vihogtak, fele meg már elaludt.
Kb tudtam volna felrúgni mindet, annyira irritálóak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!