Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen bunkó a mai...

Miért ilyen bunkó a mai középiskolások nagy része?

Figyelt kérdés

Vonattal járok iskolába, kb. 35-40 perc az út. 20 éves lány vagyok. Egy betegség miatt nehezen állok, főleg mozgó járművön.

Hazafelé mindig majdnem tele van a vonat, nincsenek teljesen üres üléspárok, így kénytelen vagyok valaki mellé ülni. Gyakran csak más középiskolások mellett van hely. Amikor megkérdezem, hogy leülhetek-e, mindig elküldenek és kiröhögnek. Szép sorban mindenki elküld, és a végén nem tudok leülni.

Nem a helyet foglalják, nem ül melléjük más később se. Nem tudom mi a bajuk. Egyrészt nagyon rosszul esik, másrészt volt, hogy emiatt elestem amikor a vonat fékezett.

Reggel megoldom, korábban megyek az állomásra, így van hely, de óráról nem tudok hamarabb elmenni.

Nem tudom, mit csináljak, ezt így nem bírom. Közelebb nincs ilyen képzés, koliba nem tudok menni. Már a sírógörcs kerülget, amikor azzal a vonattal kell hazajönnöm (heti 2 alkalom).

2019. szept. 20. 07:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%

'Mondjuk valahogy képtelen vagyok elhinni, hogy kollektíven kiutál téged az egész vonat.'

Amikor középiskolásokkal van tele akkor szerintem ez nem meglepő. Teljesen agymosottak, a gyengébbekbe és azokba rúgnak bele és azokon röhögnek akiken tudnak. Az osztályokon belül nagyon durva kiközösítések vannak. És ezt a magatartást nem csak az iskolán belül csinálják.

Én nem utazok gyakran vonaton de láttam már olyat, hogy a vakvezető kutyával felszállt a metróra egy látássérült ember és a diákokkal teli metróban senki nem adta át az ülőhelyét. Egy nagyobb darab férfi aki állt a metrón, ő ordított rá az ülő diákokra hogy vagy felállsz és átadod a helyed vagy én szedlek ki onnan. Lett ülőhely rögtön a látássérültnek! Képzeljétek el ezt a szituációt ha a kérdező, egy kövér lány próbálná meg ugyanezt. Csak röhögnének rajta ezek a gyáva kis szutykok.

2019. szept. 20. 13:16
 22/32 A kérdező kommentje:

Nem tudok kiállni magamért, egyszerűen még nem tartok ott. Most éppen azért küzdök, hogy jövő héten legyen erőm bemenni.

Reggel nincs probléma, a korábbi vonattal szoktam menni, mert a későbbivel lekésném az első órát. Délután amikor kevesebb órám van, szinten nincs gond. Ez az első állomás, és ahogy beáll a vonat, már fel is szállok, így ilyenkor van helyem. De amikor eggyel több órám van (vagy gyakorlatom), akkor a vonat már ott áll, mire odaérek. Ráadásul lassú is vagyok, úgyhogy a többiek előbb odaérnek, mint én.

Az autó nem opció. A szüleim dolgoznak, nem várhatom el, hogy oda-vissza 70 km-t kocsikázzanak miattam heti kétszer.

Lehet, hogy tényleg itt maradok legközelebb és megvárom a következő vonatot. Azzal még nem utaztam, hátha nincsenek annyian. Vagy legalább nem diákok...

Programot nem tudok szervezni, innen minden elég messze van. Meg aztán egyedül nem is nagyon tudok mit csinálni. Szerencse, hogy szeretek olvasni.

2019. szept. 20. 13:44
 23/32 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem akarod jobban tönkretenni a lábadat, első körben le kellene fogynod, mert 200 kilóval nem sokáig fogsz még bicegni se. Mivel írásod szerint a hízásod hátterében lelki okok állnak, abszolút lehetséges dologról beszélünk. Én ezt tűzném ki első és legfontosabb prioritásnak, "főállású projektnek" az életemben, nem az OKJ-t vagy bármi mást. Nem tudom mit tanulsz, de dolgozni például hogy akarsz majd, ha egy rossz szótól sírógörcsöd van?
2019. szept. 20. 13:52
 24/32 A kérdező kommentje:

Igazad van. Abban is, hogy fogynom kell, és abban is, hogy így nem tudok majd dolgozni.

Az OKJ azért fontos, hogy legalább kimozduljak otthonról. Előbb-utóbb hozzá fogok szokni, hogy mire dolgozok, ez ne legyen probléma.

A súlyomon dolgozok, eddig 16 kilót fogytam, de ez se megy egyik napról a másikra. Főleg a falási rohamaimmal. :/

2019. szept. 20. 13:57
 25/32 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, az miért nem megoldás, hogy nem hallod meg a gyökereket? :D

Nézd, engem simán vertek anno suliban, túléltem, van némi tapasztalatom. :D

2019. szept. 20. 14:31
 26/32 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Mert ugyanilyen bunkók a szüleik is...
2019. szept. 21. 07:32
 27/32 A kérdező kommentje:

Mert nem tudom őket nem meghallani. Sosem tudtam.

Tegnap a későbbi vonattal jöttem haza, az elsők között szálltam fel, így volt hely. Még jó, hogy az állomásnak van bent is egy csomó ülőhelye, télen nem szívesen állnék kint egy órát.

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

2019. szept. 21. 13:25
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Mert a szüleiknek nincs idejük foglalkozni velük. Napi 10-12 óra munka után holtfáradtan hazaesnek, vár még rájuk a házimunka, örülnek, ha pár szót tudnak váltani a gyerekkel.

A másik ok a mostanában divatos liberális nevelési elvekben keresendő. Jaj, nehogy megüsd a gyereket, még csak hangosan rászólni sem szabad. Aztán csodálkoznak, ha a gyerek nem érti, hogy nem tehet meg bármit, amit szeretne, és nem tudja, mi fán terem a tisztelet.

2019. szept. 21. 13:42
 29/32 A kérdező kommentje:

Engem is elég lazán neveltek, nem kiabáltak velem, nem ütöttek meg. Akkor feküdtem le, amikor akartam, nem jártak a nyakamra, hogy kész-e a lecke, elmehettem, amikor akartam.

Mégis kitűnő tanuló voltam, nem szoktam káromkodni, nem iszok, nem cigizek, nem pasizok ész nélkül, és soha nem jutna eszembe másokat egy külső tulajdonság miatt leszólni. Vagy olyan dolgok miatt, amikről nem tehetnek.

Sok dolog van, amit a szülő nem tud befolyásolni. Sokszor nem is tudják, hogy hogy viselkedik a gyerekük, amikor nem látják. Persze fontos a nevelés és hogy milyen példát lát a gyerek otthon, de az is fontos, hogy milyen közösségbe kerül.

Egyszerűen nem értem, hogy tudnak tükörbe nézni? Azt hiszik, hogy viccesek? Ennyire máshogy látják a helyzetet? Kíváncsi lennék, ilyenkor mi jár a fejükben...

2019. szept. 21. 15:29
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki alapból rendes és jó gyerek, ezek szerint te is közéjük tartoztál. Őket még liberális neveléssel sem lehet elrontani. Vannak viszont olyanok is, akiknek szükségük lenne egy-egy atyai pofonra, ha rossz fát tesznek a tűzre, mert különben azt hiszik, nekik mindent szabad.
2019. szept. 22. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!