Miért nincsenek tisztában a mai napig a tisztelt utasok, hogy a busz hátsó része is ugyanabba az irányba megy?
Olyan ez mint a viccben.
-Menjenek már hátrébb, nem látják hogy ott sakkozni lehet...
-Jöjjön uram, úgy is hiányzik egy sötét paraszt! :D
Szerintem az emberek többsége közlekedés közben körülbelül nem gondolkozik. Jó, ez lehet, hogy sértő, de így van...
Utánozzák egymást, tömörülnek, egymás intim szférájának közelségét keresik. Ha ott a jármű, átfutnak a piroson, majdnem elüttetik magukat, odacsukatják magukat, leszállás után pedig andalognak az úticélig...
Én is megfigyeltem csuklós buszoknál, hogy az elejében tömörülnek.
Egész egyszerűen nem értem a logikáját. Inkább ácsorog akár összenyomva, mozogni nem tud, levegőt nem kap, az intim szférájába állnak de nem gondolkozna...
Egyébként a 2-es metró a csúcs az Örs vezér tere felé.
A Stadionoknál jól meg lehet figyelni: első kocsi csurig tömve, majdhogynem naptól és napszaktól függetlenül, második kocsi zsúfolt de kevésbé, harmadik kocsiban ülőhelyek vannak, a negyedik-ötödik kocsiban pedig tuti le lehet ülni a legnagyobb csúcsforgalom idején is. Jó, van, amikor sietni kell ténylegesen, és számít, hogy az Örsnél rögtön elől legyenek, de állítom a legtöbb embernek nem számít, mert még beugrik az Árkádba, találkozik másokkal és a másik is késik, 5 percenként jár a busz, ami már hazáig viszi... Én olyan vagyok, hogy ennyi időnyereség nem éri meg, hogy az első kocsiban szenvedjek, inkább hátul leülök, punnyadok, a gondolataimba mélyedek, vagy igen, néha telefont nyomogatok vagy olvasok valamit, ezzel több időt nyerek, mint az Örsön az előregyaloglás időtartama. Gyalogolni pedig én szeretek, felfrissít... igen, még egy peronon is jó gyalogolni a városi életmód közepette...
Busznál egyébként még érthetetlenebb számomra, mert ugye nem egy többkocsis jármű, ahonnan előre kell gyalogolni leszállás után. Ráadásul nemcsak akkor állnak meg a tábla mellett, ha elölről közelítik meg a buszmegállót, hanem akkor is odaandalognak, ha hátulról.
Nem baj, én ennek a jelenségnek rengetegszer köszönhettem szabad ülőhelyeket. :D
Ikarus 280-on egyébként közvetlenül a csukló előtt kényelmes állni, mert akármennyire zsúfolt a busz és akármennyien maradnak le, ott azon a részen kb. egy négyzetméteren áll egy ember.
OFF:
Azért azt bírom, hogy én nem bólogatok tapsolva és vigyorogva a nagy egyetértésemben, miszerint mindenki hülye, hanem felfedek egy problémát, ami az emberek 95%-ának csak bosszúságot okoz (a sofőröket is beleértve), és én vagyok lepontozva. :D Nem baj, nyugi, hozzászoktam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!