Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A BKV jegyek, bérletek nem...

A BKV jegyek, bérletek nem drágák?

Figyelt kérdés

Én most nem uszítani, vagy hőbörögni akarok, egész egyszerűen, én egy kicsit drágállom a BKV árait, főleg a jegyeknek, annak fényében, hogy a budapesti közlekedés mennyire átszállás központú...

Ausztriában például a jegyek 10%-al drágábbak, viszont ugye mondanom sem kell, hogy az átlag fizetések nem csupán 10%-al magasabbak, hanem sokkal...

Ez nem kéne, hogy egy szempont legyen, egy részben állami finanszírozású cégnél?

Illetve ugye Ausztriában nem is ennyire átszállás központú a közlekedés, vagyis a jegy áráért az utas többet kap az esetek nagyobb százalékában, mint itthon...

2019. aug. 11. 11:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Azonos pénzért, azonos minőséget várok el mint Ausztriába...

Vagy az én adómat ne használják és takarodjanak az utcákról, szedjékfel a síneket, ne foglalják a KÖZterületet.

2019. aug. 11. 13:55
 12/20 A kérdező kommentje:

"De azért lássuk be, hogy nem túl életszerű az, hogy valaki 2 egálókra száll fel a buszra, és minden 2 megálló után másikra száll át."

Dehogynem.

Szándékosan így vannak kialakítva az útvonalak...

Nem azt várom el, hogy feltalálják a spanyolviaszt, semmi olyat nem akarok ami nyugaton ne lenne alap.

2019. aug. 11. 13:58
 13/20 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom, én 30+ éve élek Budapesten, de eddig még nem kényszerített senki, hogy 2 megállónként átszálljak. Pedig elég sokat utazom a BKK-val...

És állításod szerint direkt így van kialakítva a hálózat.

Ugye te ilyen vidékről ide szalajtott parasztgyerek vagy, aki most jött rá, hogy Budapesten sincs kolbászból a kerítés?

2019. aug. 11. 14:29
 14/20 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok...
2019. aug. 11. 14:49
 15/20 anonim ***** válasza:
Kilences vagyok. Ugye tudod, hogy az égvilágon semmi értelme más országokhoz hasonlítani Magyarországot. Ausztria sokkal fejlettebb gazdaságilag és közlekedés-infrastrukturális szempontból, megtehetik, hogy jobb szolgatást alacsonyabb (vagy jelen esetben: azonos) áron kínáljanak.
2019. aug. 11. 15:31
 16/20 anonim ***** válasza:

"Az nem korrekt, hogy elkérnek 700 forintot 4 megállóért, vagy 1050 forintot 6 megállóért, vagy 1400 forintot 8 megállóért, stb." - kíváncsi lennék arra a viszonylatra, ahol háromszor kell átszállni két megállónként.

Nyilván az időalapú jegy lenne a megoldás - a bérlet szerintem nem drága, a jegy drágasága meg viszonylattól függ.

2019. aug. 11. 17:27
 17/20 eddiboy ***** válasza:
100%

"És tudom, hogy van napi jegy, ami 3500 forintért baromi drága" Annyiért drága is lenne, én 1650 forintot találtam itt: [link]

Amúgy van átszállójegy is 530-ért, tehát egy átszállásos utazás nem 700.

Nem azt mondom, hogy jó ez a rendszer, már szinte mindenhol időalapú jegyek vannak, de túloztál az áraknál.

2019. aug. 11. 22:24
 18/20 anonim válasza:
100%
A bérlet nagyon olcsó ahhoz képest, hogy mekkora területen, és mennyiféle sűrűn járó járaton közlekedhetsz korlátlanul. A jegy viszont drága és elavult, hiszen más európai nagyvárosokkal szemben egyetlen menetre szól, a metrót leszámítva átszállás után már nem érvényes.
2019. aug. 11. 22:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Pécshez képes olcsó. Ott is 350 a jegy, de csak busz van, nincs villamos, metró, stb. És a sofőrnél váltott jegy még drágább is, mint Pesten.
2019. aug. 11. 22:41
 20/20 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem irreálisan olcsó vidékhez képest.

Én Pestre járok be dolgozni vidékről.

A MÁV bérletem 17.800 forint, ezért cserébe utazhatok EGY vonalon, megadott két megálló között az óránként közlekedő vonaton.

A BKK bérletem durván feleannyiba kerül, cserébe 0-24-ben utazhatok vele többféle, 5-10 percenként járó tömegközlekedési eszközön egy hatalmas területen.

Miről beszélünk? :D

A jegy is: Pesten 350-ért utazhatok keresztül az egész városon bármiféle eszközzel, ami úgyis pár perc múlva jön. Itt vidéken 350-ért a szomszéd városba se jutok el, 1-2-3 óránként járnak a járművek, stb.

Vidéki szemmel a BKK kb ingyen van.

2019. aug. 12. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!