Hol jár még Magyarországon hagyományos classic bhv-s ingavonat? Nyugaton jár még valahol?
Figyelt kérdés
2019. aug. 9. 11:06
1/7 anonim válasza:
Gyöngyösre, Egerbe, Kazincbacikára, Tiszaújvárosba biztosan járnak, ahogyan a miskolci fővonalon is. Nyugaton nem tudok ilyenről.
2/7 anonim válasza:
Bp. Keleti-Szolnok vonalon is jár. Hétköznap a zónázók mind ilyenek, hétvégén Flirtökkel vegyesen.
Nyugaton soha nem volt ilyen vonat.
3/7 anonim válasza:
S25-ön (Bp-Keleti-Kunszentmiklós) néha ki lehet fogni, de általában ott is Flirtök vagy posta bhv-k vannak
4/7 anonim válasza:
Most februárban mentek el az utolsók, Gyöngyös környékén.
5/7 anonim válasza:
Ja bocs, még jár, de már csak 1-2 hétig arrafelé valahol.
6/7 anonim válasza:
Volt nyugaton is ilyen vonat. Tatabánya és Oroszlány között a Flirt korszak előtt, a közelmúltban Székesfehérvár felé is volt még a Flirt korszak elején. 2012-ben utaztam vele arrafelé.
Sőt 1990-ben a Balaton déli partján is közlekedett ilyen vonat.
Viszont a dízeles (Csörgős) vonatok ritkák voltak, ezekkel a kilencvenes évek elején találkoztam még Esztergom felé, de más irányokban nem igazán voltak ilyenek a Dunántúlon. Igaz, ez a vonal is a Nyugatihoz tartozik. Így innen Lajosmizse és Veresegyház felé voltak még dízeles ingák. Mizse felé még most is van, a retró inga, azon kívűl nem tudom, hogy van-e még?
7/7 anonim válasza:
Ja bocs, csak a villamos vontatásúak búcsúztak, Lajosmizse felé még előfordulnak Csörgővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!