Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A 3-as metró alagútjában...

A 3-as metró alagútjában miért vannak azok a hagyományos izzós lámpatestek?

Figyelt kérdés
A Neon lámpák között találtam ilyen négyzet alakú E27-es foglalatú lámpatesteket az M3 Metró állomásain, miért vannak, és a felújítás után is lesznek?

2019. márc. 26. 21:29
 1/8 A kérdező kommentje:
igazából az állomásokon lévő négyzet alakú lámpatestekre gondoltam.
2019. márc. 26. 21:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért maradnànak? Nyilván nem éri meg visszaépíteni ezeket.
2019. márc. 27. 06:47
 3/8 anonim ***** válasza:

A kéken világítókra gondolsz? Az azt mutatja, hogy feszültség alatt van-e a pálya.

Arra nem tudok felelni, hogy valóban hagyományos izzók világítanak e, vagy más. A lakásom tele van olyan fényforrásokkal, amelyek LEDek, de teljesen úgy néznek ki, mint a hagyományos izzók. Azok foglalatába illik.

Egyébként szerintem bajonettesek lehetnek, bármilyenek is. E14 és E27 főleg a lakásvilágításban használatos.

Egy ilyen LED fényforrás kb. tized annyit fogyaszt, mint az izzó. Drágábbak, de behozzák az árukat.

2019. márc. 27. 07:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem arra, hanem arra, amely néha a falon, néha a mennyezeten van. Energiatakarékos kompakt fénycső van bennük.
2019. márc. 27. 07:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Pöttyös utcánál a Pöttyös utca tábla mellett is van egy.
2019. márc. 27. 07:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Most akkor kompakt fénycső, vagy izzó? És azzal mi a gond?
2019. márc. 27. 11:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Kompakt fénycső
2019. márc. 27. 15:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi vagyok.
2019. márc. 27. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!