Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi értelme a KRESZ-nek ha a...

Mi értelme a KRESZ-nek ha a hatóság semmibe veszi?

Figyelt kérdés
Elütöttem az út közepén egy embert, aki kiszaladt elém takarásból. Próbáltam fékezni, de elcsaptam, lerokkantosították. Most meg bíróságra kell járkálnom és nekem kell bizonyítanom hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt hogy elkerüljem a balesetet. Az fel sem merült a hatóságokban hogy az én 350 ezer forintos káromat megtérítsék. Így mi értelme a kresznek? Legközelebb ha kivágnak elém stop táblánál akkor is én leszek a hibás, mert nem tettem meg mindent?
2019. jún. 20. 17:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Pontosan azért kell a bíróságra járkálnod, hogy bebizonyítsd. Amennyiben ez megtörténik, és a bíróság kimondja az elütött személy felelősségét, kérhetsz kártérítést az anyagi hátrányodért, amit elszenvedtél. A hatóság nem ítélkezik, az a bíróság dolga.
2019. jún. 20. 17:22
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Elütöttél egy embert, aki rokkant lesz. Szerinted ez annyira kis ügy, hogy ne érje meg kivizsgálni? Ha nem a te hibád volt, akkor különben sincs félnivalód.
2019. jún. 20. 17:24
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

Nem kötekedni szeretnék de.

Az út közepén ütöttél el valakit. Rég észlelned kelett volna hogy lassíts mert meg ha szabálytalanul is de át akar menni.

"Az fel sem merült a hatóságokban hogy az én 350 ezer forintos káromat megtérítsék"

A hatóság nem biztosító. Miért fizetne neked egy forintot is?

Azért mész bíróságra hogy bizonyítsd az igazad.ha semmibe se voltál hibás akkor majd a biztosító fizet.

Keményen elcsaphattad ha 350 ezer kár lett egy gyalogos miatt.

2019. jún. 20. 17:26
 4/21 A kérdező kommentje:
Kresz szerint egyértelműen a gyalogos a hibás. Rendőrségi jegyzőkönyv van róla mi hogy történt. Megszondáztattak. Ezek után miért kell vizsgálni az ügyet. Ráadásul a gyalogost is megszondáztatták és mata részeg volt.
2019. jún. 20. 17:29
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

De ha a rendőrség neked adott igazat akkor mi a bajod velük?

Figyelembe vette a hatóság a kreszt és neked kedvezően bírált. Nem értem akkor mi a baj velük. Neked a bíróságra járással van a baj.

2019. jún. 20. 17:32
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
A gyalogos elismerte a tettét? Ki jelentett fel? Nyilván azért vizsgálják, mert valamelyik fél máshogy látja a helyzetet.
2019. jún. 20. 17:33
 7/21 anonim ***** válasza:
54%
Uristeen és ilyen ostobáknak jogosítványt adnak!:DD
2019. jún. 20. 17:44
 8/21 anonim ***** válasza:
67%

"Az út közepén ütöttél el valakit. Rég észlelned kelett volna hogy lassíts mert meg ha szabálytalanul is de át akar menni"

Ez nem igaz. Balra kanyarodo sàv, ott piros làmpa, bazi nagy teherauto áll. én a jobb sàvban haladok, zöld làmpàm van, megyek 50nel. A teherauto elöl beugrik elém balról a gyalogos. Te hogy állnàl meg, vagy észlelnéd? Sehogy. Elcsapnàd te is a picsàba. Amugy siman lehet 350ezres kàr, nekem anno egy őz okozott kb ennyit, 60nal csaptam el éjszaka.

2019. jún. 20. 17:47
 9/21 A kérdező kommentje:

" Neked a bíróságra járással van a baj."

Pontosan. Egyértelmű a jogszabály szerint hogy a gyalogos a hibás. Akkor miért engem akarnak meghurcolni? Egyáltalán mi értelme a bírósági eljárásnak?

2019. jún. 20. 18:11
 10/21 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy ha ő volt a hibàs, miért nem vele fizettetik meg a keletkezett kàrt?
2019. jún. 20. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!