Félek vezetni és úgy érzem, nem nekem való a vezetés. Mit tegyek?
Én azt vallom,hogy van akinek nem való a vezetés. Én is próbáltam 12 évvel ezelőtt,nem ment. Rohadtul félek és nem is vágyom rá. A párom szerint (aki rendőr és elég sokat látott) is vannak akiknek nem való. Szóval azóta sem próbáltam újra és nem bánom. Mai ésszel sem szeretnék vezetni. Vezet a párom vagy marad a tömegközlekedés. Lehet jogsi nélkül is élni.
30/n
"Forgalomba sose mentünk és egyszer sem parkoltam."
Abból, amit leírtál nekem úgy tűnik, hogy amit elméletben tudsz, azt nem tudod a gyakorlatban alkalmazni. Hiába írtál majdnem hibátlan kreszvizsgát, élesben nem ismered fel a helyzetet. Valószínűleg ezért van az, hogy 20 óra környékén is nehezen megy a szabályos közlekedés. Mindennek tetőzéseként az autót sem tudod kezelni.
Én azt javasolnám, hogy ne akarj még parkolni, először tanuld meg az autót biztonságosan kezelni. Ereszd el azt az elvárást, hogy 30 óra után vizsgázni kell. Neked ez lassabban meg, nem mindenki egyforma. Kereshetsz persze 3. oktatót is, de szerintem itt nem az oktató a probléma.
Engedd meg, hogy elmeséljem a történetem: 17 évesen kezdtem a KRESZ-t. Jól ment, levizsgáztam 74 ponttal. Elkezdtem vezetni. Az első pár óra nagyon jól ment a rutinpályán, aztán jött a forgalom. Volt egy pár alkalom, amikor nagy hülyeségeket csináltam, ez letört. Aztán ment egyre jobban, majd jött a vizsga. Megbuktam. Hibáztam, teljesen jogos volt a bukás, de az önbizalmam megsínylette a dolgot. Azon agyaltam, hogy kell-e nekem egyáltalán jogsi, pedig mindig is nagy autórajongó voltam, ráadásul sok pénzt öltem már bele. Aztán belevágtam még egyszer a vizsgába. Akkor sikerült, az volt a legboldogabb pillanat, olyannyira, hogy a pillanat hevében elfelejtettem befizetni az utolsó két órát :D aztán egyre jobban ment a vezetés. Itt vagyok 3 évvel később 3 éves B kategóriásjogsival, nem tudom hány 1000 km-rel a lábamban, furgonos tapasztalattal (tavaly diákmunka keretében) és 1,5 éves C kategóriával. Az egészből azt akartam kihozni, hogy ne add fel, keress egy olyan oktatót, aki tényleg tanít (ha esetleg fehérvári vagy, akkor tudok ajánlani jó oktató(ka)t), és próbálkozz.
Előfordul, hogy valaki alkalmatlan a vezetésre, de amíg a vizsgát sem próbáltad meg, addig kár temetni a jogsiszerzés reményét. Sok sikert kívánok hozzá, és fel a fejjel! :) 20/F
Őszintén szólva nem értem, hogy egy ilyen értelmes, felnőtt lány miért nem tette már meg a szükséges lépéseket. Az első oktatódat a lehető leghamarabb ott kellett volna hagyni a francba.
Hogy mit tegyél? Kérd meg a mostani oktatót, hogy vegyétek az elejéről, ne nyúljon bele a pedálokba stb. Ha nem találjátok meg a közös hangot, vagy nem vagy vele valamiért elégedett, akkor válts oktatót. Bár egy autósiskolán belül kétszer váltani már elég gáz szerintem. De ha más iskolába mész át, akkor meg fizetned kell jó eséllyel (szerződésben benne van).
Az alapvetően biztosan igaz, hogy nincs sok érzéked az autóvezetéshez, de ettől még évek múlva majd lehet belőled jó, magabiztos, balesetmentesen közlekedő sofőr. Tehát nem feltétlenül érdemes abbahagynod. De ha mondjuk egy harmadik oktatónál is csak szenvednél, akkor érdemes elgondolkozni a jövőn. Tény, hogy nem való mindenkinek az autóvezetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!