Ha a gyalogos az út bal oldalán lép zebrára, akkor nekem meg kell állnom, ha anélkül is simán elmegyünk "egymás mellett"?
" a közlekedés más résztvevőjét megijeszti"
Azért maradjunk annyiban, hogyha én lelépek a zebrára, mert azt látom, hogy az érkező autó bőven féktávon kívül van, aztán azt tapasztalom, hogy lassítás nélkül keresztülzúg előttem olyan sebességgel, amiből csak komoly fékezéssel tudna megállni, az kimeríti a fenti passzust. Ha azt látom, hogy lassít és úgy megy el előttem, hogy figyel rám közben, az ok.
"Jogszabály ide vagy oda, forgalmi vizsgán például nagyon csúnyán megbuktatnak , ha átmész egy olyan gyalogos előtt, aki már lelépett a zebrára, hiába értél át zavarás nélkül."
Forgalmin nem a zavarás miatt buktatnak meg, hanem mert:
1.) Nem megfelelő sebességgel közelítetted meg a zebrát (különben meg tudtál volna állni).
2.) Megtéveszted a mögötted a haladót, mert ő azt hiheti, hogy mivel átmentél, ezért nincs senki a zebrán. Igen ám, de ha mégis van ott valaki, akkor lehet, hogy ő már elüti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!