Miért hergelik kamerával a fejükön egyes biciklisek a többi közlekedőt? Mi a céljuk ezzel?
https://www.youtube.com/watch?v=6YXjcDz4WJg
Tele van ilyen videókkal a Youtube, ez csak egy példa a sok közül. Egy picit kevés volt az oldaltáv előzésnél, de nem volt annyira vészes. De ezért válaszként a középső ujj aztán a piros lámpánál a taxis szándékos hergelése nem hiszem, hogy helyén való viselkedés volt.
én is látom a kameraval provokálós videókat, de ez pont nem olyan...
ez durván necces előzés volt. mellesleg a taxis minimum 70-80-al ment. az egy komolyan lejtős útszakasz, tekerés nélkül is 30-ra gyorsul a biciklis..
aki csak autót vezet, nem érti, miért nem jó 40-50 centivel az ember melett elsuhanni.
itt nem a biciklis provokált, hanem a taxis.
a taxis egyébként budapest patkánya (tisztelet a kivételnek).
Nincs hangkártya a gépemen, nem tudom, mi hangzott el, de:
Lakott területen belül legalább 1 méter, lakott területen kívül 1,5 méter oldaltávolság javasolt. Ez rendeletben még nem szerepel, de a biztonságos oldaltávolság megtartása kötelező.
A taxis gyakorlatilag úgy ment el a kerékpáros mellett, mintha nem is lenne ott. Nem volt az még húsz centi sem.
Én kizárólag külön sávban előzöm a bringást, de legalább félig átmegyek a másik sávba, bár azt nem szeretem.
A taxis biztosan sokkal gyorsabban is ment a megengedettnél.
A futár srác nem gyorsított rá, nem vette üldözőbe a taxist, csak simán utolérte.
S mire volt jó a nagy gyorsaság? Tovább állhatott a kocsi a lámpánál.
Egyébként ez autóban ülve sem értem. Dugóban az ember ha egyáltalán mozdul a sor, de normál közlekedésben látom, hogy megyek a megengedett maxon folyamatosan, megállás nélkül. Minden lámpához a váltásra érek oda.
A másik sávban autóstárs nyomja a gázt veszettől, megy vagy 80-nal, s aztán fél percig áll a lámpánál.
Szóval tudom, vannak bringások, akik direkt heccelik a többi közlekedőt. Az semmiképpen nem helyeselhető. Kamerával, vagy nélküle, mindegy.
De ha pár millió osztrák és pár millió német autósnak (meg a többieknek) sikerül egyenrangú partnernek tekinteni a kerekezőt, s fokozattan vigyáznak rá, akkor talán nekünk is sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!