Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van az, hogy mindig...

Miért van az, hogy mindig azoknak áll feljebb, akik nem tudják a kereszt?

Figyelt kérdés
Nem először fordult elő, hogy elémkanyarodva valaki lassításra vagy satufékre kényszerített. Ha ott az elsőbbségadás kötelező táblája, hát miért kanyarodik 5-tel ki egy 50-nel mozgó másik kocsi elé. Én mindig megtudom várni, hogy valaki villantson, de nem az, hogy pl ma is, nekem van elsőbbségem és keresztbeáll a két sáv között, hogy mindenki kiengedje... Holott ott a k...tt táblája. És még neki áll feljebb, ha bemutatok neki...

2019. márc. 7. 17:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ideje lenne tanulmányoznod az elsőbbség fogalmát.
2019. márc. 7. 20:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Én a kérdezővel értek egyet, nagyon sok a barom, aki a világát nem tudja, úgy vezet. Persze ha meg rádudálok, mert satuznom kellett és elkopott a fél gumim meg az egész fékpofám akkor még neki állj feljebb.
2019. márc. 9. 10:51
 13/14 anonim ***** válasza:
80%

Abban alapvetően én is egyetértek a kérdezővel, hogy sok barom van az utakon, akiknek fogalmuk sincs a KRESZ-ről, de ha van is, eszük ágában sincs betartani.

De a kérdező nyilván nem ismeri a KRESZ-t, mert abban nem az van, hogy nem lehet fékezésre vagy megállásra kényszeríteni a másikat, hanem, szó szerint idézve a KRESZ-ből:

"Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének HIRTELEN megváltoztatására."

Ha nem hirtelen megváltoztatásra kényszerít, csak egy lájtosra, az teljesen jogos. Mondjuk, sok esetben kimeríti a bunkóság fogalmát, ha 10 másodperc várakozást követően az én zavarásom nélkül is ki tudott volna hajtani. De csúcsforgalomban élni ezzel a joggal, mikor egyébként félórát is parkolhatna ott a macisajt mögött, az teljesen normális, én nem rágok be emiatt.

2019. márc. 9. 17:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Pontosan így csináltam az első vizsgámon, és abban a pillanatban még is buktam.

2019. márc. 15. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!