Miért van az, hogy mindig azoknak áll feljebb, akik nem tudják a kereszt?
Abban alapvetően én is egyetértek a kérdezővel, hogy sok barom van az utakon, akiknek fogalmuk sincs a KRESZ-ről, de ha van is, eszük ágában sincs betartani.
De a kérdező nyilván nem ismeri a KRESZ-t, mert abban nem az van, hogy nem lehet fékezésre vagy megállásra kényszeríteni a másikat, hanem, szó szerint idézve a KRESZ-ből:
"Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének HIRTELEN megváltoztatására."
Ha nem hirtelen megváltoztatásra kényszerít, csak egy lájtosra, az teljesen jogos. Mondjuk, sok esetben kimeríti a bunkóság fogalmát, ha 10 másodperc várakozást követően az én zavarásom nélkül is ki tudott volna hajtani. De csúcsforgalomban élni ezzel a joggal, mikor egyébként félórát is parkolhatna ott a macisajt mögött, az teljesen normális, én nem rágok be emiatt.
Pontosan így csináltam az első vizsgámon, és abban a pillanatban még is buktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!