Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ma átmentem egy VÉDA alatt...

Ma átmentem egy VÉDA alatt úgy hogy nem voltam bekötve. Magamat se értem, naponta járok arra munkába menet. Kapok csekket szerintetek? Nem hajtottam gyorsan.

Figyelt kérdés

2019. márc. 5. 20:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%
Ha az egészségi állapota nem teszi lehetővé valakinek az öv használatát, akkor az nincs vezetésre alkalmas állapotban.
2019. márc. 6. 11:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Hallottál már olyanról, hogy sztómazsák például?

Nézz utána, és rájössz, hogy van olyan, amikor fizikailag becsatolni egy övet megoldható, csak nem feltétlenül szabad. Ettől az az illető még teljes életet él, vezetésre alkalmas.

2019. márc. 6. 13:04
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem alkalmas vezetésre, hiszen nem tudja használni a kötelező biztonsági felszereléseket, pont ez a lényeg.
2019. márc. 6. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ok, szerinted nem alkalmas, szerintem pedig igen. Akarsz még róla beszélni? Gondolom előző életedben önkéntes voltál a Taigetosznál is.
2019. márc. 6. 13:36
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Oké, szak neked, beteg vagy, attól még szabálytalan, ha nem kötöd be magad. A terhes nős példát pont azért írtam, mert az sokkal általánosabb. Nem tudod bekötni magad, nem vezethetsz, ennyi.És tudjuk, a következő válaszod az lesz, hogy a te életed, azt csinálsz, amit akarsz. Arra pedig azt fogom írni, hogy ez szép és jó, addig amíg éppen élni van kedved, nem pedig meghalni, viszont te vagy a vétlen egy balesetben, ahol az öv hiánya okoz súlyosabb sérülést, halált, mint ha be lennél kötve.
2019. márc. 6. 13:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Okoskodsz, de fölöslegesen: a KRESZ-ben is benne van, hogy a jogszabálynak megfelelő orvosi igazolás esetén nem kell bekötni a biztonsági övet. Vagyis a szabályokat betartva lehet becsatolt öv nélkül autózni, még ha szerinted ezzel gyilkossággal felérő bűncselekményt követ is el az ember. Lehetnél kicsit toleránsabb, úgy gondolom.
2019. márc. 6. 13:59
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Látszik nem megy az értő olvasás.

Nem gyilkossággal felérő mutatvány.

Hanem nem csak arra az esetre kell gondolni, amikor te okozol balesetet, hanem amikor te vagy a vétlen, akkor sem vagy bekötve.

Azt mondjuk még nem említetted, hogy neked 48. paragrafus 5/g szerinti orvos által kiadott engedélyed van, csak hogy te bizony nem kötöd be magad...

2019. márc. 6. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!