Türelmes, nyugodt sofőr vagyok, de kimondottan utálom azt, ha valaki előttem motoszkál a faluban 45-50-nel. Ekkor telik be a poharam, és próbálom őt kielőzni, de ő ekkor még jobban gázol, nem hogy lelassítana, de még gázol jobban. Félek igen, hogy megállítanak a csendőrök. Falu végén 90-nél 100/110-el járok.
50-es táblánál 68-tól mérnek, akkor kapsz csekket. Lehet, hogy az órád 70-et mutat és csak 65-el mész, a mutató mindig felfelé csal egy kicsit. Tehát van elég sok ráhagyás, 60 még bőven belefér. Viszont a 100-110 már nagyon nem. Ráadásul szeretnek a tábla közelében elbújni, ott ugyebár kifelé is sokan már gyorsítanak, ahogy te is, és befelé is akkor szokták levenni a lábukat a gázról az emberek. Szóval óvatosan ezzel.
2019. febr. 5. 21:36
6/14 D. Brasco válasza:
Nem szapad enyire tyorsan meni mer' 50es táplánál 100al ha mensz már natyon mekbüntetnek!ijenkor maraggy nyukott ha valaki motoszkál elöted!
2019. febr. 5. 22:37
7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: ki beszél itt 50 tábla helyett 100as? :Dddd Ha falu végén vagyok, falu kívül, ami a megengedett sebesség 90 és én ahelyett 100-110-el megyek. De többnyire 100-al
2019. febr. 5. 22:42
8/14 A kérdező kommentje:
Faluban 60 nal
2019. febr. 5. 22:43
9/14 anonim válasza:
50-nél 65-től büntetnek AZ Ő MÉRÉSÜK SZERINT. Azért van 15 km/h ráhagyás, mert a mérésnek is van valamekkora hibája. Tehát ha te 63-mal mész, és peched van, akkor azt ők 68-nak mérik, és megy a csekk. Az is igaz, hogy az órád kicsit felülmér, tehát ha 60-at mutat, akkor valójában csak 57 körül mész.
Ennél sokkal nagyobb gond, hogy a városban előzve könnyen érhet meglepetés (kikanyarodó autó, takarásból felbukkanó kátyú, gyalogos stb.). Ha balesetet okozol, akkor meg már a börtön is elérhető.
2019. febr. 5. 22:45
10/14 anonim válasza:
#9 Ez nagyon nem így van. A közigbírság 65-től van, tehát ha te 63-al mész és 68-at mérnek (annyit nem is mérhetnek amúgy mert a műszer hibahatárának 3 km-en belül kell lennie) akkor jogtalanul kapsz csekket. Viszont ha 65-öt mérnek, akkor lehet te csak 62-vel mentél (a hibahatár miatt) és ha így küldenék a csekket az jogtalan. Ezért van 68-ra beállítva, mert ha bemérnek 68-al, akkor a hibahatár miatt te akkor is legalább 65-el mentél (65-71 között ugye a hibahatár miatt felfele és lefele is), így a csekk már jogszerű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!