Ha valaki behúzódik a vonalra, és én szemből neki megyek, kapok valamit? Büntetést?
Sokan rá állnak a felező vonalra, egyik kerékkel, szóval az autó visszapillantója, már átlóg az én sávomba.
És ha megyek szemből, és ott meg szűk padka van, és nem akarok a padkának menni, és neki megyek az oldalának, felelős vagyok?
Én sávomban állt "mondjuk", de Ő állt, én mentem.
Én mentem neki.
Most akkor mi a helyzet ezzel?
Alap, hogy mivel a gépjárművezetés jogilag veszélyes üzem, mindent meg kell tenned egy baleset elkerüléséért. Az hogy ki lógott át kinek hova, és milyen felfestés volt, másodlagos. A véletlenül nekimész, akkor is megütheted a bokádat. Ha bizonyítható a szándékosság (a rendőrgázoló hummeres sem számított az amatőr videofelvételre), fékezés nélkül mész bele, akár letöltendőt is kaphatsz, ha személyi sérülés történik.
A másik eset, ha nem történik személyi sérülés, és kiszáll valaki olyan, akire nem számítottál... ilyenkor szokott jönni a központi zár kattanása, az oldalablak csörömpölése, és a zokogva, barna foltos nadrágban előadott "bocsánat, nem akartam, kérem ne bántson"-történet. Ami a kérdésből ítélve amúgy rád férne, de ez csak egy magánvélemény. De előbb utóbb bele fogsz szaladni egy pofonba.
Igen, kapsz, méghozzá agyrázkódást.
Minden balesetet kötelességed elkerülni a törvény szerint és emberileg is.
asszem neked tériszonyod van... egy sávszélesség min 3 méter.. nehogymár ne férj el..milyen járgánnyal mentél?busszal?persze talán jogsid sincs...
amit írtál az mindennapos jelenség, de nem mennek neki a másiknak, mert alférnek. olyan közel nem lehet a padka.
ha valaki áll, és nekimész, persze, hogy te vagy a felelős.akár szándékos is lehet a cselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!