SOS! Megállított a kpm, berendelt 20 nap után SZIGORÍTOTT műszaki vizsgára. Na most az én kocsim élből nem megy át! Úgy se ha feljavítattom (max ha sok időm van)! A kérdés az: tudtok tanácsot adni? Kapok büntetést ha nem megyek át?
Büntetést nem kapsz, csak bírságot:
"Ha az ellenőrzés során szabálysértés alapos gyanúja merül fel, a közlekedési hatóság az okmányokat bevonja és legkésőbb a következő munkanapon – szabálysértési eljárás kezdeményezésével – az eljárás lefolytatására jogosult hatóságnak megküldi."
A szigorított vizsgát pedig még mindig nem értem, csúnyán néznek közben vagy mi?
:)
"(7) A közlekedési hatóság a járművet vizsgálatra rendeli, amennyiben a közúti ellenőrzés során alapos gyanú merül fel arra, hogy
a) a jármű a jogszabályban meghatározott feltételeknek nem felel meg,
b) a járművet engedély nélkül átalakították, illetőleg átalakítás után a közlekedési hatóságnál vizsgálatra nem mutatták be,
c) a jármű a környezetvédelmi előírásoknak nem felel meg.
(8) A (7) bekezdés alapján elvégzett vizsgálatra és a vizsgálatot követő intézkedésekre az időszakos vizsgálatra vonatkozó szabályok az irányadók."
Aki nem hiszi olvassa el a 5/1990 KöHÉM rendeletet.
Beszkennelhetnéd a berendelő határozatot, mert nem láttam még így leírva, hogy "szigorított" műszaki vizsga.
Bár volt egyszer egy öreg céges autóm VÁM-os rendszámmal, azt csak simán le kellett vizsgáztatni miután bevonták a forgalmiját. Meg még nagyon régen egyszer mikor az út szélén bemérték a régi Inkát, akkor lekorlátozta a zöldkártyát 15 napra. Jó tudom azóta már megszűnt a zöldkártya.
Szigorított hívők nyomjátok a pirosakat!
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!