Miért azt hallom mindenhol, hogy téligumi nélkül ne induljon útnak senki autóval ilyen hóban, és csúszós uton?
"Szeintem aki ilyenkor csak téligumival mer elindulni, az nem tud vezetni."
Épp ellenkezőleg. Aki tud vezetni, és van egy kis józan esze is, az nyilvánvalóan a biztonságosabb körülményt fogja választani és nem kockáztat.
A májerkedő hülyegyerekek, akiket az esti hírekben látunk viszont, ők azok akik tojnak ilyesmire.
Ha valaki téli vezetési gyakorlat nélkül nem menne ki a hóba, az sose szerezne téli vezetési gyakorlatot, szerintem ez hamar belátható.
Téli gumi nélkül meg nem szívesen állnék ki az udvarról ilyen időben.
Definiáld légy szíves, hogy mi neked az ilyen út.
Nem vezetési tudás kérdése, hogy nem tapad a nyári hóban, 6 fok alatt stb.
Két külön téma, a gumi és a vezetéstechnika
/Szerintem téli vezetési gyakorlat nélkül nem kéne elindulni./
ha nem indul el akkor honnan legyen gyakorlata?
akik ma rutinos vezetők havas úton azok is egyszer rutintalanok voltak.
a rutint nem az autós boltban lehet megvenni hanem igenis menni kell,ésszel,illetve műúton,elhagyott rutin pályákon nem árt gyakorolni,farolgatni meg csúsztatni majd vissza szerezni az irányítást hogy ne forgalmas közúton éljük meg az ilyet elsőként ha úgy alakulna.
"Szeintem aki ilyenkor csak téligumival mer elindulni, az nem tud vezetni."
De, én is rengeteget mentem nyárival régen, nagy hóban. Fiatalabb is voltam, bizonyos szempontból jó móka is volt. De mivel felgyorsult a forgalom, már mindenki téigumival jár, és aszerint választja meg a sebességet is, te a nyárival már nem tudsz biztonságosan menni közöttük.
Tehát soha ne indulj el mert nincs gyakorlatod.
Ez igaz. Soha.
Majd ha az autóddal csak járni fogsz a hóban, akkor tényleg nem sok értelme lesz a téliguminak.
Ilyenkor érzem azt hogy a jogosítványt IQ teszthez kéne kötni, hogy a hozzád hasonlók sose kerülhessenek volán mögé, kérdező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!