A rendőr is a gyalogosnak adott volna igazat?
Gyalogátkelőhelyen a balról érkező gyalogos már az út közepén tartott, egy új Astra meg átment előtte.
Az Astra mögött mentem, és én is láttam amint a gyalogos ököllel üt a kocsi tükre felé, amit el is talált.A tükör letört, a kábelen lógott lefelé.
Az Opel vezetője félreállt, jött a szóváltás, megálltam én is mint tanú.
A gyalogos fel volt háborodva, azt mondta,hogy elsodorta, és azért tört a tükör.Az Opel vezetője is látta,hogy ököllel lett leütve a tükre amit én is alátámasztottam, és a fickó ökle is sebes volt.
Viszont az Opelos rendőrt akart hívni amire a gyalogos nevetve buzdította, én pedig lebeszéltem róla.
Nem kért mentőt a gyalogos, így én megadtam mindkettőjüknek az elérhetőségem, és elmentem.
Tisztában vagyok vele,hogy az Opelnak kellett volna megállnia az út közepén tartó gyalogosnak, de kérdés,hogy a rendőr is igazat adott volna a gyalogosnak amiért leütötte a tükröt?
Relatíve nagy sebességnél történt az egész, az Opel nem átcsorgott előtte.
Ha valaki gépjárművel olyan közel halad el egy átkelő gyalogoshozb hogy az képes fizikai kontaktusba kerülni vele, az bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.
Az pedig, hogy a gyalogos rácsapott a tükörre, semmiféle kárt nem tud okozni a sofőrben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!