Az igaz, hogy papucsban vezetésért büntetés jár?
Elvben zárt cipő kell, de nem feszegetik.
Kamionos vagyok 17 éve, 2 milla felett vezettem papucsban, klumpában. Sosem szóltak még. Akkor szokott ugatni a fakabát, ha nagyon nem talál mást. De nem jellemző.
Más kérdés, hogy személykocsiban nem szeretem, ott más az üléspozíció, lecsúszik, kényelmetlen.
De majd mindjárt jönnek a közlekedésbiztonsági inkvizítorok és hozzászólnak.
Ahogy a majom is említette az előbb, nem biztonságos, és így nem is szabályos a papucs.
Az, hogy nem hallottál büntetésről, nem jelenti azt, hogy nem fognak pont téged karóba húzni érte. Kicsi a valószínűsége, de ha kifogsz egy rosszekdvű fakabátot, akkor póruljárhatsz.
Nincs semmiféle szabály a lábbelire. Aki szerint van, az legyen szíves belinkelni.
Ettől függetlenül nehezebb irányítani papucsban az autót, mint cipőben, szóval én személy szerint nem ajánlom.
6.
Egyszer, 10+ évvel ezelőtt Magyarországon volt egy balesetem kamionnal - nem én voltam a hibás. Mikor láttam, hogy ép bőrrel megúsztam a csattanást, első dolgom volt a klumpát lerúgni, cipőt felhúzni. Biztos, ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!