Ezért megbüntethet a rendőr?
Nem hiszem.
Én figyelmeztetést kaptam ugyanezért, de ott utánamjöttek kék lámpával.
"illetve a rendőrök ugyanúgy mondhatnák, hogy márpedig szabálytalanul mentem át, miközben nem"
A rendőrökkel való szájkarate egy dolog. És megint más, amikor a bíróságon a bíró a vallomás előtt nyomatékosan felhívja a figyelmedet, hogy a hamis tanúzást a törvény büntetni rendeli. De ezt a rendőrnek is elmondja. Meg a szakértőknek. És a tanúknak is!
Amikor utánam jöttek és szedtek ki a sorból piroson áthajtás miatt, akkor az arcomba nyomták a kamerát, és visszajátszották a felvételt. És még ezek után is megkérdezte, hogy "Elismeri?" Elismertem.
A múltkor dugóban araszoltunk, és akkor lett piros, amikor szabad lett az út. Mellettem a kocsi még átment, mögötte rendőrautó volt. Nem állították meg.
Hidd el, nem szeretnek ők sem papírokat írogatni, ha nem muszáj, nem veszik észre a szabálytalankodókat. Csak ha rá vannak állítva...
"A rendőrökkel való szájkarate egy dolog. És megint más, amikor a bíróságon a bíró a vallomás előtt nyomatékosan felhívja a figyelmedet, hogy a hamis tanúzást a törvény büntetni rendeli. De ezt a rendőrnek is elmondja. Meg a szakértőknek. És a tanúknak is!"
Ez marhaság! Saját ügyében nem lehet tanú. A tanú megtagadhatja a vallomást, ha az ránézve terhelő.
És a megtagadom a vallomástételt nem egyenlő az elismerésével.
Ami a kamerát illeti:
Mivel ma már az emberek a kötelességeiket ugyanúgy nem tartják fontosnak, mint régen, de a jogaikat illetően nagyon ki vannak művelődve, ha csak lehet kamerát használnak a rendőrök. Sok autóban van, s testkamera is egyre gyakoribb.
A piroson áthajtáshoz nem kell valami különleges eszköz, mint pl. a gyorshajtáshoz. Ha mögötted megy a kocsi, s működik a kamera, az pont elegendő.
De a járdán álldogáló rendőrnek nincs eszköze arra, hogy dokumentálja. Hacsak nem pont úgy áll, hogy a testkamera (ha van rajta) működik is, és látja is a történést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!