Elkapott a rendőr, megbüntethet még? 50ccm
Nen reg elkapott a rendőr , jogsi nelkul mindenfele papir nelkul 2 szemelyel (rajta buko nem volt) , uldoztek vagy 200 meteren utana megalltam , kertek az adatokat nev szuletes lakcim leirtak ezeket egy papirra .
Falun tortent folduton, a rendorok ismernek minket haza kellett tolnom a motort azt mondta 6 vadpont miatt tudna feljelenteni.
Ja es meg leirtak a motot adatait .
Utana hazamentek szuleimhez akiket az egyik falubeli rendorismert a 3 kozul es megbeszeltek h ilyet nem szabad .nem mondta konkretan h megbuntet vqgy eltilt.
16 f
Johet e meg kesobb a csekk? Nem irtam semmit ala szemelyit se , semmit nem latott..
Megfogadtam hogy megcsinalom a jogsit es addig nem ulok fel ra, tanultam belole.
De akkor tuti nem jelent fel, meg nem lesz kovetkezmenye ?
Masok is irhatnak akikel volt hasonlo
"A kérdező kommentje:
A jogaimat se ismertette semmi"
Miért kellene a jogaidat ismertetni? Nem egy amerikai filmben vagy, hanem Magyarországon! :)
"nem mondta konkretan h megbuntet vqgy eltilt."
Ettől még feljelenthet. Az eltiltás már meg volt, hiszen tolnod kellet a motort hazáig, azt meg jogsi és sisak nélkül is szabad kismotor esetében. A közhiedelemmel ellentétben az intézkedő rendőr nem a jogsiszerzéstől, hanem a cselekmény folytatásától tilt el.
4. Vagyok megint:
Engem kb. 10x kapott el a körzeti meghízott, igaz még 1981-82 években. Mindig kiszedette a szelepeket a kerekekből, és eltörte a gyertyapipát, úgy tolatta haza a motort. Addig nem is volt gond, amíg egyszer nem próbáltam lelépni előle, de akkor berágott és feljelentett. Mehettem anyámmal a gyámhivatalba...
Ez igaz hogy attol tilt el.
De ismerem a rendort es azt mondta nem jelent fel.
Amúgy eltilthatnak a jogsiszerzéstől.
Ha jófej a rendőr, akkor nem az a célja, hogy megszivasson, hanem hogy tanulj a hibádból.
Ha legközelebb is szabálytalankodsz, akkor a rendőrnek ez úgy jön le, hogy a mostani figyelmeztetésből nem tanultál, tehát keményebb büntetést fog alkalmazni, vagyis feljelent. Akkor meg számíthatsz pénzbírságra,
és néhány hónap eltiltásra a jogsiszerzéstől
Egyébként jó ha tudod, hogy smkp-on egyáltalán nem szabad utast szállítani.
Tudom hogy nem lehet.
Hat szerint tuti az volt a celja hogy megleckeztessen es tanuljak belole. Szoval remelem nem lesz semmi..
"uldoztek vagy 200 meteren utana megalltam"
Előttem van az akció-ahogy 37 kmh-val tiporsz a tányérfejü elől a kukoricásban XDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!