Napszemüvegben vezetésért megbüntethet a rendőr?
Nem! Vannak Rendőrök akik napszemüvegbeb vezetnek :)
Nyugodtan vezethetsz napszemüvegbe. Nem büntetnek érte, és semmi szabály nem tiltja.
Éjszaka azért el tudom képzelni, hogy leveteti veled.
Nappal nem okoz gondot, sőt, napsütésben növeli a biztonságot.
Jó, nyilván nem este fogok napszemüvegben vezetni. :D
Szóval akkor amikor egy napszemüveg mellé odaírják a webshopban, hogy "vezetni nem lehet benne", akkor az csak ajánlás? Főleg a sárga lencséknél szoktam látni ezt az apró megjegyzést.
1-3 kategóriáig ajánlják a napszemüveg használatát vezetéskor. 4-5 kategória viszont csak hegymászáshoz van. Nyilván erősebb a lencséje. De van kimondottan éjszakai szemüveg amit éjszaka vagy rossz látási viszonyokhoz van. pl éjjel szakadó esőben nem biztos,hogy észre veszed a gyalogost a zebránál.
[link] Nekem is van és csak ajánlani tudom.
Az olyan szemüvegekre van ráírva, hogy vezetéshez nem ajánlott amik a jelzőlámpák színképét megváltoztatják, vagyis amiben pl. a piros lámpát kéknek vagy zöldnek látod.
Amúgy szabad és néha ajánlott is a napszemüveg. Egy jó polárszűrős napszemüveg akár esőben is sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!