Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen kressz szabályt érzed...

Milyen kressz szabályt érzed fölöslegesnek vagy hülyeségnek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 01:26
1 2 3
 11/26 Beviz Elek ***** válasza:
82%

Ez igaz!

Biciklivel nem lehet, csak akkor, ha a tábla megengedi! (Nemrég raktam le a jogsit... Biciklire:P)

Mi az ami hülyeség?

-A biztonsági öv sok embert zavar. Ha valaki olyan hülye, hogy nem félti a saját életét, akkor minek köteleznek az övre? A mondás szerint, aki hulye az haljon meg!

-Mobil: A telefonálásnál nem a lefoglalt kezed a probléma. Az a probléma, hogy (pl Bp-n) a figyelmedet tereli el. Ha esetleg hirtelen szükségem lenne mind a 2 kezemre, akkor simán eldobom a telefont, mert nem ér annyit mint az életem! Ennyi erővel cigizni se lehessen, inni se, enni se, a rádiót se lehessen piszkálni!

A rendőrök amikor megbüntettek, arra fogták, hogy a kezemet lefoglalja. Oké. Ha autómata váltós autóval megyek, akkor alapból felszabadul az egyik kezem. De ők akkoris megbüntetnek!

2010. jún. 23. 13:29
 12/26 anonim válasza:
100%
pl. egy adott útszakaszon 30km/h-val kell menni, holott semmi sem utal arra h vmi miatt kéne...
2010. jún. 23. 15:39
 13/26 anonim ***** válasza:

-én szívem szerint az 50-et felemelném 60-ra, bár az igaz, hogy a statisztikák miatt kell tartani az 50-et ( http://www.youtube.com/watch?v=HeUX6LABCEA)

-a villamossal ne legyen a mostani szarakodás, mindig a vill. legyen a jó és kész. mindenki adja meg neki az elsőbbséget függetlenül attól, ki merre megy.

- a jobbkézt lecserélném bal kéz szabályra, ugyanis szerintem bal oldal fele nagyobb szögbe látsz, így jobban be lehet látni az utcába + nagyobb lenne a két kocsi közt a távolság, az ütközést talán jobban el lehetne kerülni + akkor a vezető sérül nem az anyós, aki vétlen is lehet :) . de a kormány maradna bal oldalon.

-

2010. jún. 24. 20:37
 14/26 anonim ***** válasza:
- egy kicsit túl van bonyolítva ez a várakozási/megállási tilalom dolog, ezen egyszerűsítenék
2010. jún. 24. 20:38
 15/26 anonim válasza:
100%
A kátyús utakra kirakni a 30-as táblát, ahelyett hogy megcsinálnák az utat. A tábla olcsóbb :(
2010. jún. 27. 08:41
 16/26 anonim ***** válasza:
ÁLTALÁBAN az hülyeség, hogy a kresz végrehajtási szakaszában a rendőr megkülönbözteti a közlekedőket egymástól. Sőt, már a jog is megkülönböztet, hiszen a biciklire miért nem kell rendszám? Hogy találom meg a kocsimat összekaristoló, sorok között bújkáló biciklist? Aki tesz a piros lámpára, záróvonalra, út szélélre! Én még soha nem hallottam olyant, hogy biciklist feljelentett a rendőr, mert piros lámpán megy át - mert mind átmegy. Mindig. Vagy majdnem mindig. Nonszensz, hogy nekem arra KELL számítanom, hogy valakik TESZNEK magasról a szabályokra (gyalogos, biciklis, robogós), amiért engem azonnal helyben agyonlőnének. Nonszensz, hogy biciklis részegen keresztbe tántorog az úton, és ha elütöm, nekem kell bizonygatnom, hogy részeg-szabálytalan-nemlehetettlátni. Nonszensz, hogy nálunk pl a rendőrség előtt a HÉV megállójában a fizikai akadályokat átugrálják egyes gyalogosok úgy (nem kevesen!), hogy a busz takarásából fut neki a korlátsornak. Még nem hallottam, hogy valaha is bárkit megbírságoltak volna ilyenért, pedig egy csomó ember életét tudja tönkretenni - lustaságból. Egyébként meg ha a fejekben rend lenne, mindenki betartana néhány alapvető dolgot (a c1gányok is a mergába'!) akkor sokkal sokkal élhetőbb országunk lenne. Ezek pontosan - záróvonal, zebra, lámpa, jobbkéz, jobbratarts. És ehhez egy normálisan, az igényekhez alakított rend (pl miért van az, hogy a mai napig a hetvenes évek távolodó zöldhulláma működik, amikor a közeledő zöldhullám SOKKAL logikusabb, ha tele van az út! Ugyanis hiába van zölded, ha a következő 100m tele van álló autókkal. Miért kap a kisforgalmú Dohány u. ugyanannyi zöldet, mint a körút? Rejtély... (nem az, aki tehetné, nem teszi, mert nem érdekli)
2010. jún. 27. 09:28
 17/26 anonim válasza:
az nem kresz? egy esszel? :/
2010. jún. 27. 13:18
 18/26 anonim válasza:
Egyirányú utcába akkor hajhat be visszafelé a kerékpáros, ha ezt kiegészítő tábla engedélyezi. Lásd most a Petőfi Sándor utcát, Budapest belvárosában.
2010. jún. 27. 17:51
 19/26 anonim válasza:

Bár tudtommal a kresz tiltja, de azt utálom, amikor egy gyalogos átkelőn áttekernek a biciklisek leszállás nélkül.

Ha egy bicikliúton megy át a zebrán, akkor oké. Ne kelljen leszállnia, mert az út és a lámpa engedi őt.

Nincsen annál rosszabb, mint amikor egy sima zebrán nem számítasz egy 30-cal haladó emberre és hirtelen eléd vág.... :S

2010. jún. 27. 18:56
 20/26 anonim ***** válasza:

Nagyon sok válaszolóval egyetértek, nem sorolom fel őket újra!

Utolsónak: nekem az oktatóm azt mondta (persze csak viccből), hogya a zebrán bicikliző(!!) biciklis nem élvez elsőbbséget, üssük el :D És igaza van, szálljon le ha azt akarja, hogy elengedjük! :D Kár, hogy abból, hogy elütöm nekem lesz nagyobb problémám!

2010. jún. 27. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!