Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi lehet ennek a végkifejlete?

Mi lehet ennek a végkifejlete?

Figyelt kérdés

A kovetkezo tortent ma.

Hazafele jovet a jardan biciklivel ( tudom tudom. Szabalytalan) jottem. Balrol egy haz sor volt jobbrol ures terulet. Balrol egy elektromos robogoval kozlekedo no hatul kb 8 eves gyerekevel megakarta elozni. Se csengo se duda se semmi. Osszeutkoztunk, nekem semmi bajom, ok is felalltak, no karjan kis horzsolas, gyereken semmi. Elkezdett velem kiabalni hogy nekiszoritom a fallnak a gyerekkel egyutt. Az elektromos biciklijenek elhajlott rendesen a kereke. Mondta hivja a rendorseger, mondtam oke akkor varjuk meg. Majd a gyereke mondta hogy nem a rnedort hivja hanem a battyjat. A no mondta tunjek el a szeme elol.

Eljottem, mivel szemelyi serules nem tortent.

Kesobb, mivel a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni ( 10 perc) felhivtam a rendoroket, es a varosban talalkozva kikuldtek egy jarorot aki felvette az adataimat es azt mondta ne aggodjak, ha a masik fel nem tesz bejelentest akkor ennyi volt, ha tesz kivizsgaljak de akkor se aggodjak may penzbuntetes.

De a dolog nem hagy nyugodni.

Mivan ha tortent eg fejserules vagy belso verzes es utana ramkenik?

Mennyi ido.utan mondhatom hogy mar nem kell rettegnem a hivastol, vagy hogy a no battyja megvar es megpufol?

A rendor azt mondta hogy ezzel hogy en hivtam oket, jol tettem, nem is az hogy vedve vagyok, hanem latjak hogy nem akartam eltunni.

Valaki kisse- jobban hozzaerto velemenyet varnam.

Koszonom

2018. aug. 29. 17:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Hogy a fenébe osztoznának már a felelősségen? A nő ment neki, ő nem csinált semmit
2018. aug. 31. 17:37
 22/27 Alex Fly ***** válasza:

@20: attól, hogy az újságokba nem kerül be minden egyes baleset, még az úttest a biztonságosabb. A baleseti statisztikák is ezt támasztják alán

@21: hogyne osztoznának a felelősségen, amikor mindketten szabálytalanok voltak? Attól, hogy a nő ment neki, ő még ugyanúgy tilosban tekert. A baleset ennek egyenes következménye volt...

2018. aug. 31. 20:10
 23/27 anonim ***** válasza:
Biciklivel lehet menni a járdán, a nő pedig elektromos robogóval ment a járdán ha jól értem, majd szépen neki is ment a kérdezőnek. A nő duplán vétett (robogóval a járdán + balesetet okozott), a kérdező egy szabályt sem hágott át. Akkor miért is kellene osztozniuk a felelősségen? Remélem nem azt akarod mondani, hogy csak azért, mert éppen ott volt.
2018. aug. 31. 21:12
 24/27 A kérdező kommentje:

Ne marjatok egymast :)

Koszonom mindenkibek aki hozzaszolt a dologhoz.

Hat remelem hogy nem lesz belole ugy, de tanultam az esetbol.

2018. aug. 31. 21:33
 25/27 Alex Fly ***** válasza:
@23: biciklivel a járdán akkor mehetsz, ha az úttest alkalmatlan a közlekedésre. A kérdező esetében erről nincs szó, hiszen saját elmondása szerint is elég nagy forgalom volt az úton; tehát valószínűleg alkalmas volt rá. Innentől ő is tiltott helyen közlekedett és ugyanúgy felelős a baleset bekövetkezéséért.
2018. aug. 31. 21:54
 26/27 anonim ***** válasza:
@25-ös: Igazából teljesen mindegy, mert nem amiatt történt a baleset, hogy a járdán ment. Itt egyedül a nő hibázott, mert nekiment. Attól még, hogy tilosban közlekednek, nem szabad nekimenni a másiknak.
2018. aug. 31. 22:50
 27/27 Alex Fly ***** válasza:
@26: tehát ha szabályosan, az úttesten halad, akkor is nekimegy a járdán haladó másik fél. Értem...
2018. szept. 1. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!