Rá szoktál dudálni a téged szabálytalanul akadályozó közlekedőkre?
Figyelt kérdés
Például mikor lelép eléd az úton egy gyalogos, nem kell satufékezned, de le kell lassulnod 10-20 km/h-ra. Vagy egy 4 sávos úton úgy vág be eléd hogy satuznod kell miatta. Vagy mikor egy kerékpáros a világát nem tudja és össze vissza eszetlenkedik az úton.2018. júl. 25. 12:18
1/16 anonim válasza:
Nem, még soha nem dudáltam rá senkire. Mi értelme van? Legközelebb ugyanolyan balfék lesz.
2/16 anonim válasza:
Nem. A lúzer dudál, a profi megoldja a helyzetet.
3/16 Koplárovics Béci válasza:
Pár hete egy be nem látható kanyarban(!) megállt az istenbarma telefonálni... Nagyjából 10 (tíz) métert kellett volna előre mennie (amit ő látott is), hogy senkit se zavarjon, mert ott volt egy tök üres parkoló. Na mellette azért nyomtam egy dudát. Amúgy nem szokásom, csak az ilyen nagyon kirívó esetben.
5/16 anonim válasza:
az #1-es, #2-es helyettem írta a tutit.
náluk a pont.
6/16 anonim válasza:
Dudálást a vészhelyzetre történő figyelemfelhívás céljából használok. Pl. ha az előttem haladó akkor óhajt előzni, amikor már mellette vagyok, mert elfelejti használni a tükrét, vagy a biciklis csalinkázik keresztül-kasul, vagy a védett útra elém kikanyarodni szándékozó nem néz körül stb. Olyan is volt már, hogy az úrvezető a felezővonalat kerék közé kapva, önfeledten nézte a tájat (vagy isten tudja, mit csinált) 60-nal az országúton. Őt is kénytelen voltam figyelmeztetni, hogy megelőzném.:-)
7/16 anonim válasza:
Nem, én csak akkor dudálok, ha tényleg vészhelyzet van, vagy a tegnap a parkolóban pl tolatott valaki kifelé, és láttam, hogy nem vett észre, de már megállni sem tudtam, ezért dudáltam, hogy nehogy nekemtolasson. De csak egy nagyon rövidet, az is elég volt.
8/16 anonim válasza:
#2-es tévedsz. A profi először megoldja a helyzetet, majd dudál. Nem feltétlenül azért, hogy levezesse a feszültséget, hanem azért, mert így felhívhatja a vezető figyelmét a balfasságára. Mert a következő bajba sodort autós már nem biztos, hogy profi lesz, aki megoldja a helyzetet séróból, így viszont adsz neki egy kis esélyt.
9/16 anonim válasza:
Kerékpárosokkal türelmesnek kell lenni, de amikor már akadályozzák, esetleg feltartják a forgalmat (amit a KRESZ nem enged!), és emiatt valaki szól nekik, általában úgy tesznek, mintha ott se lennének, vagy a középső ujjukat mutogatják, vagy félrehúzódnak és az őket előző autós kocsijának oldalára/tetejére rácsapnak kézzel. Nem csodálom, hogy ilyenek után a sértettek nem csak dudálnak rájuk, hanem leszorítják, esetleg előzés után befékeznek előttük egy picit. (adok-kapok)
10/16 anonim válasza:
"Nem. A lúzer dudál, a profi megoldja a helyzetet."
Igen, majd megnézem kamionnal, hogy előzöl meg a városban, ha a piros lámpánál majd nem indulok el. Kíváncsi lennék akkor se dudálnál-e te vérprofi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!