Az útra leszálló madarak miatt is kell fékezni, vagy nyugodtan elüthetem őket?
az attól függ..ha védett, drága madarat csapsz el, és látja a vadőr,az pénzbe kerül.
amúgy a madarak, és más vadak is állami tulajdon..
tehát minden, ami nem a kertedben van,az az államé. azért kell fizetni a horgászatért, a vadászatért, és a madarakért is..
csak ezt nem tudják sokan.
Az útra szálló madarakat még ha akarod, se tudod elütni, legalábbis a nagy többségüket nem. Én 32 év alatt talán két galambot ütöttem el, a többi időben elszállt, pedig nem szoktam lassítani.
Na lehet lepontozni!
:D
Nyilván ha hirtelen mozdulattal tudnád csak elkerülni az ütközést, akkor jobb elütni a madarat. De ha csak kis fèkezés kell vagy laza kikerülő manőver, azt azért tedd meg:
1. Az ijedtében felröppenő madár valóban fennakadhat a hűtőrácson és károd lesz belőle.
2. A dög odavonzza a rókát és más dögevőket, tehát a többi autós számára további veszélyforrást jelent az elgázolt madár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!