Sok autósnak olyan erős az a Xenon fénye, hogy semmit nem látni ha szembe jön, vagy mögöttem. Miért szerelik be? Nekik jó, de mindenki más meg szívja a fogát nyugodtan?
Olyan erős fénye van, megfigyeltem, hogy nagyon sok autónak vagy jól van beállítva, vagy gyárilag jó, de a legtöbbnek olyan erős fénye van, hogy ha mögöttem jön, húzodok le egyből, mert mondom, ez nem fog engem követni kilométerekig!
És szembejövőknek is olyan erős a fényük!
Miért szerelik be a kocsijukba? Hogy Ők jól lássanak, mindenki más meg vakuljon csak meg?
Majd csodálkozik, ha valakit elvakít, és kihajt elé!
"Majd csodálkozik, ha valakit elvakít, és kihajt elé!"
Lehet az én logikámmal van a baj, de ha elvakítanak, akkor nem hajtok ki, mert nem látom hova megyek ...
Normálisan beállított Xenon nem vakít. De a rosszul beállított halogén is simán kiégeti a retinádat... Én mondjuk kötelezővé tenném műszakin a fényszóró beállítás ellenőrzését.
sajnos sok az utólasog xenon, és ezekkel van baj.
A gyári xenon nem vakít, mivel érzékeli a szembejövő fényét, és lebillent.
továbbá sokan nem használják a magasság állító motort sima halogén lámpánál sem, mert szerintem fogalmuk sincs mire való.
És baromi kellemetlen amikor egy megpakolt kocsi a pofámba világít
"A gyári xenon nem vakít, mivel érzékeli a szembejövő fényét, és lebillent. "
Erről még nem hallottam - vagyis a legújabb ledeseknél már van valami ilyen feature, de azok még prémium kategóriában is aranyárú extrák- beavathatnál a részletekbe :)
igen, rosszul írtam, bocsánat.
A lényeg, hogy a rossz fényszóró beállítás sokszor nagy gond!
Persze, kinyitva látszik, de ahhoz kell a típusismeret, hogy tudják, kit kell megállítani.
Nekem a tompított projektoros, a távolsági tükrös, ködlámpa projektoros, senkit nem vakítok. De ha megállítanak, 2 perc alatt visszarakom a halogén izzókat, ahogyan műszakira tenném. (Legtöbbször éjjel közlekedek, kihalt utakon, a távolságit úgyis csak akkor kapcsolom fel, ha senki nem jön szembe, olyankor meg mindegy, mennyire erős - ebben a felállásban pedig sokkal erősebb fényem van a gyári bixenonoknál is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!