Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Akik sok országban járnak:...

Akik sok országban járnak: Csak Magyarországon ilyen siralmas a közlekedési kultúra vagy mindenhol?

Figyelt kérdés

Sokat megyek az M1-esen és akármit csinálok akárhol vagyok 5 percben belül rögtön megjelenik egy bmw-s aki vadul villogtat, dudál a seggemben, hiába van torlódás a belsőben és a külsőben is. Szerintem ezért van az M1-es minden nap baleset (hétfőn 5 darab is volt.)

Budapesten meg Győrben őrültek háza van, mindenki idegbeteg.

Tavaly nyáron voltam Horvátországban 1 hétre csak de ott mindenki úgy vezetett mint a kisangyal, pedig mediterrán ország. Ausztriában is voltam most, igaz ott is sok hülyével találkoztam.

2018. máj. 24. 18:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
48%
Én állandóan járom Ausztriát össze se hasonlítható a két nép közlekedése de a legtöbb magyar ott is tudd normálisan vezetni de mihelyst átlépik a határt mint akik meg örültek.
2018. máj. 24. 18:17
 2/18 anonim ***** válasza:
76%

hahaha... én azt hittem tudok vezetni, igenjól bírom a gyűrődést.. aztán a sorsom európától távoli országokba vitt, ahol a sors fintorából buszt kellett vezetnem..

nos azokban a keleti nagyvárosokban megtudtam hol is lakik a Jóisten..ez a budapesti közlekedés maga az álom..

bocsánat, de a kérdésen röhögnöm kell..itt csak alig látni keménykedést..

Ma többször át kellett áthajtanom Buda legszebb részén..a Moszkva téren...élvezet volt az a káosz..

2018. máj. 24. 18:18
 3/18 anonim ***** válasza:

Olaszországban szoktam járni és röviden és tömören fogalmazva: őrültek, viszont figyelnek egymásra. Itthon is őrült mindenki csak nem figyelnek egymásra és itt a baj. 3 komoly gond van az olasz közlekedési kultúrában: a nem indexelés, tilosban parkolás vészvillogóval, és a telefonálás kézben tartott mobillal.

Ettől eltekintve nagyon jól vezetnek, nincs annyi balf@@sz mint itthon.

A pályák nagyon jók, rendőrt alig látni, csak a védák mérnek és nincs sunyiban a bokor mögött lévő sebességmérő. Ott is vannak prémium kocsikat használók, de egyáltalán nincs ez a letollak, levilloglak 200-zal megyek. Azt gondolnád, hogy déli ország, mennyire problémás holott kellemes csalódás :)

2018. máj. 24. 18:20
 4/18 anonim ***** válasza:

Ami ma tetszett, az az elkövethető legnagyobb hiba..az Osztapenkótól a BAH irányába haladva éktelen szirénázás..mindenki szétnyílik, középen söpör a mentő..aztán egy magyar rendszámos vidáman besuttyan középre a mentő előtt, és ment, mintha minden rendben lenne.

Ugyanez a mutatvány egy német autópályán szintén magyar rendszámmal négy halottat eredményezett..

2018. máj. 24. 18:22
 5/18 anonim ***** válasza:
56%
Balkánon jártál már? Esetleg keletre?
2018. máj. 24. 18:23
 6/18 A kérdező kommentje:
Szerbia, Bulgária, Macedóniában vezettem éjjel de akkor nem volt forgalom.
2018. máj. 24. 18:24
 7/18 anonim ***** válasza:
59%

Ha egy belsőbb sávban totyorogsz, Németországban ugyanúgy levillognak, mint itthon. Csak a németek tudják, hogy milyen sevességgel melyik sávot illik használni. Bár a keleti oldalon vannak ebből problémák, s okoznak komoly baleseteket.

- A berlini körgyűrűn pl. elég gyakori, hogy két teherautó 5 percig előzi egymást.

Az M1-esen a belső sávban, ha 130 alatt vagy, levillognak. Ha valaki jóval gyorsabb s úgy látja, hogy kijjebb kotorodhatnál (el tudnád engedni őt), természetesen rád villant.

Úgy 20-25 országban vezettem. Semmi gondom az itthoni vezetéssel - általában felveszem a "helyi stílust".

2018. máj. 24. 18:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Svájcban például nagyon jó a közlekedési kultúra, mert büntetnek, mint állat, de ez meg is látszik a baleseti statisztikákon.
2018. máj. 24. 18:40
 9/18 anonim válasza:
64%
Ukrajnában nem annyira az emberekkel, mint az utakkal van baj, bár ha ott magyar rendszámú járművel közlekedsz, vigyázz magadra... Amúgy egy Németországban élő rokonom azt mondta, hogy a magyarok úgy vezetnek, mint az első emberek a Földön, szóval van abban valami amit te mondasz...
2018. máj. 24. 18:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem siralmas.

Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban is teljesen hasonló.

A keletibb országokban haladósabb a forgalom, de bunkóbbak, nyugatra meg sokkal türelmesebbek, de a haladás rovására.

Egyébként meg taplók mindenhol vannak, max valahol kevesebb.

2018. máj. 24. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!