Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti ezen már nwm lepődtök meg?...

Ti ezen már nwm lepődtök meg? Ez minden napos Magyarországon? Kár ezen agyalnom?

Figyelt kérdés

Most csinálom a jogsit, és egyre jobban figyelek a forgalomra, ha kocsiban ülök.

Bácsikámmal elmentem vidékre és autópályáztunk.

És sok fura dolgot láttam ez a pár óra alatt.

Pl. Megyünk rendesen nálam van a gps és nézem mennyit mutat sebességet(elvileg ez elég pontos a km óra többet mutat elvileg hogy vissza fogják a gyorshajtást) megyünk olyan 135-140 körül mert siettünk, és utol ér egy drága autó, és semmi villogó reakció, jön mögöttünk kb 1 percig majd megunta, hogy nem megyünk le előle, át a külsőben ott 1 Opel, így rögtön tovább a leállósávba és el!

És szídta a bácsikám, hogy a "román k.... a....! Nem bírsz magaddal???"

Másik eset, ugyan ez, de elkezdenek villgoni, hogy nem elég nekik a 140 merr az Audi simán viszi a 250et is!

És itt iy szídta, hogy "ez a "német f..." azt hiszi Németországban vagyunk ahol nincs korlátozás! "

Vissza fele esett az eső, szakadt, tiszta víz volt minden, nem is kellett sietni, így 110-120 körül jöttünk. El száguldott mehettünk egy bmw terepjáró, de bácsikám szerint legalább 150 el! És kérdeztem, hogy ő neki nem baj, hogy megcsúszik, és lemegy az árokba?

Azt mondta, azt " hiszi, hogy a 30-40 milliós technika sérthetetlen!"

Az utolsó érdekes dolog, hogy jött egy bmw, mentünk a belsőben, látom a tükörben, hogy gyorsan jön, ki akartunk menni, hogy menjen, de semmi letolás, villanás, rögtön jobbra ki a külsőben és végig el! 1 mpet nem jött be mögénk!

Ezt meséltem az oktatómnak, és semmi rebbenés az arcán. Azt mondta, "tudod mennyi ilyet láttam már? Engem nem izgat fel! A legtöbb az árokban vagx egx kamion alatt végzi egyszer csak..."

De nekem hihetetlen, hogy annxi balesetet látok a hírekben, ezek a sofőrök nem nézik s tvt? Vagy nem féltik hogy egyszer tényleg a villany oszlop fog szembe kerülni a kocsival?

Ezek az esetek megszokottak Magyarországon?

Ti már nem lepődtök meg ezen?

Majd megszokom én is?

17f

2014. jún. 30. 21:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Fura, hogy 3/4 órája volt egy hasonló kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztonsa..

2014. jún. 30. 21:59
 2/16 A kérdező kommentje:
Azt nem én tettem fel! Nem is hasonló a történet!
2014. jún. 30. 22:04
 3/16 anonim ***** válasza:

Elég gyakori hogy az autósok nem tartják be a megengedett sebességet.

Az igazsághoz hozzá tartozik hogy egy nagy autóban ami még belül csendes is, nem érzed a sebességet. Egyébként meg az Audik, BMW-k elég erős autók, a legkisebb BMW is simán van 150LE és aki ilyen autót vezet az nem bírja ki hogy ne lépjen oda. Ha 160-al mész akkor nem érzed azt hogy na most ez baromi gyors mert nem zúg a motor, nem ráz... Ez hatványozódik ha széles az út.

Egy szűk utcában már 50km/h is soknak tűnik, míg a város szélénél már a 60 is kevés.

Én a legtöbbször robogóval megyek de a városban gyakran megelőznek. Igazából én se 50-el megyek mert a forgalom tempója is olyan hogy az előttem lévő is simán megy 60-al.

2014. jún. 30. 22:05
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Belső sávban indokolatlanul nem lehet haladni, jobbra tartási kötelezettség van. Tehát nem szép dolog egy nyilvánvalóan nálatok gyorsabban haladni kívánó autó előtt kinn maradni a belső sávban, kivéve ha lassabb járművet előzöl. De ekkor is az első adandó alkalommal illik kimenni a külsőbe és elengedni.
2014. jún. 30. 22:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

de ha a külsőben folyamatosan vannak, akkor nem éppen biztonságos dolog 120-al kiugrálni egy lukba csak azért, mert valaki repülni akar.

Ha üres a külső és nincs jármű ami akadályozzon, akkor oké a jobbra tartás.

2014. jún. 30. 22:36
 6/16 anonim ***** válasza:
73%
Viszont ha a kérdezőt a külsőben előzték (vagy "1 Opel" volt ott, nem egy egész sor), akkor bizony ott lenne a helyük. Nem kell az önkéntesrendőrködés, kit érdekel, hogy a másik mennyivel megy. Ha menni akar, inkább előttem akarjon, mint mögöttem.
2014. jún. 30. 22:55
 7/16 anonim ***** válasza:
53%

"Az utolsó érdekes dolog, hogy jött egy bmw, mentünk a belsőben, látom a tükörben, hogy gyorsan jön, ki akartunk menni, hogy menjen, de semmi letolás, villanás, rögtön jobbra ki a külsőben és végig el! 1 mpet nem jött be mögénk! "

Ez is inkább arra utal, hogy indokolatlanul tartósan a belsőben kóricáltak kérdezőék.

2014. jún. 30. 23:16
 8/16 anonim ***** válasza:
64%
bácsikád egy idióta, mit keres a belső sávban ha mögötte jövőt akadályozza. általában a kis farkú frusztrált emberek nem tudják elviselni ha valaki gyorsabban akar haladni "megyünk olyan 135-140 körül mert siettünk" a román meg lehet hogy még jobban sietett
2014. jún. 30. 23:19
 9/16 Beviz Elek ***** válasza:
64%

Tarts jobbra. Fölöslegesen ne tarts fel mást (törekedj a gördülékeny közlekedésre, hogy ő is haladhasson és te is).

És ne hasonlítsd össze az új felsőkategóriás autók stabilitását egy régivel.

2014. júl. 1. 09:13
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
látom se te se a bácsikád nem vagytok tisztában a KRESZ-el, a belső sáv csak és kizárólag előzésre használható lakotton kívül, vagyis autópályán is, ha nem előztök senkit, vagy még szeretnétek de valaki mögöttetek gyorsabban jönne és van hely a külsőben akkor KI KELL TAKARARODNI A KÜLSŐBE, nem pedig feltartani a többi sofőrt, az ilyen nyomorék nyugdíjas szabályokat nem ismerős tatáktól meg el kéne venni a jogsit, legutóbb pont egy ilyen majdnem letolt az utról mert annyi esze nincs hogy megnézze van e valaki a külsőbe aztán csak simán húzta rám a kormányt, el se nézett jobbra hogy ott van e valaki
2014. júl. 1. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!