Ti ezen már nwm lepődtök meg? Ez minden napos Magyarországon? Kár ezen agyalnom?
Most csinálom a jogsit, és egyre jobban figyelek a forgalomra, ha kocsiban ülök.
Bácsikámmal elmentem vidékre és autópályáztunk.
És sok fura dolgot láttam ez a pár óra alatt.
Pl. Megyünk rendesen nálam van a gps és nézem mennyit mutat sebességet(elvileg ez elég pontos a km óra többet mutat elvileg hogy vissza fogják a gyorshajtást) megyünk olyan 135-140 körül mert siettünk, és utol ér egy drága autó, és semmi villogó reakció, jön mögöttünk kb 1 percig majd megunta, hogy nem megyünk le előle, át a külsőben ott 1 Opel, így rögtön tovább a leállósávba és el!
És szídta a bácsikám, hogy a "román k.... a....! Nem bírsz magaddal???"
Másik eset, ugyan ez, de elkezdenek villgoni, hogy nem elég nekik a 140 merr az Audi simán viszi a 250et is!
És itt iy szídta, hogy "ez a "német f..." azt hiszi Németországban vagyunk ahol nincs korlátozás! "
Vissza fele esett az eső, szakadt, tiszta víz volt minden, nem is kellett sietni, így 110-120 körül jöttünk. El száguldott mehettünk egy bmw terepjáró, de bácsikám szerint legalább 150 el! És kérdeztem, hogy ő neki nem baj, hogy megcsúszik, és lemegy az árokba?
Azt mondta, azt " hiszi, hogy a 30-40 milliós technika sérthetetlen!"
Az utolsó érdekes dolog, hogy jött egy bmw, mentünk a belsőben, látom a tükörben, hogy gyorsan jön, ki akartunk menni, hogy menjen, de semmi letolás, villanás, rögtön jobbra ki a külsőben és végig el! 1 mpet nem jött be mögénk!
Ezt meséltem az oktatómnak, és semmi rebbenés az arcán. Azt mondta, "tudod mennyi ilyet láttam már? Engem nem izgat fel! A legtöbb az árokban vagx egx kamion alatt végzi egyszer csak..."
De nekem hihetetlen, hogy annxi balesetet látok a hírekben, ezek a sofőrök nem nézik s tvt? Vagy nem féltik hogy egyszer tényleg a villany oszlop fog szembe kerülni a kocsival?
Ezek az esetek megszokottak Magyarországon?
Ti már nem lepődtök meg ezen?
Majd megszokom én is?
17f
Tegnap előttem egy ősrégi piros skoda "száguldott" a belsőben (nem autópályán, csak sima lakott területen kívül) csúcssebességével 80km/h-val, mert a külsőben haladó kisteherautót akarta kielőzni. Alig sikerült neki, vagy 20mp-n keresztül haladt mellette, és utána se ment ki a külsőbe, mondjuk utána hamar jött a besoroló sáv mert megszűnt a külső, tehát ezt még el is nézem. Nah de ott azért szidtam az anyját.
A múltkor olyan szép volt ugyanitt minden. Gyorsan haladtam a belsőben 100 körül, előttem ketten is lehúzódtak, utána pedig én is megmutattam, hogy ismerem a szabályt, mert a mögöttem haladó gyorsabbat én is elengedtem ugyanígy. De jelzem újra, hogy ha a külsőben lukak vannak, akkor 100-al se fogok beugrani közéjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!